Lunch,  Vlees

Kipbrochettes met geroosterde tomaten en krieltjes

Hallo iedereen, vandaag een licht en fris gerechtje dat heel lekker is als lunch maar ook perfect kan als avondmaal. Je kan het warm of koud eten, beide zijn lekker. Misschien kan je het eerst als avondeten eten en er wat extra van maken zodat je het de volgende dag koud als lunch kan opeten? Als dat geen topidee is! Twee vliegen in één klap.

Ik ontwikkelde dit gerechtje eigenlijk voor een opdracht op Instagram, maar het heeft me zo gesmaakt dat ik besloot het voor jullie op de blog te zetten. Zo kan iedereen ervan meegenieten. Bovendien is het ook nog eens bijzonder gemakkelijk te maken én heeft het maar weinig ingrediënten. Wat een droomgerechtje. Komt ie!

Benodigdheden, voor 2 personen:

300 g kipfilet

12 tal krieltjes

2 takjes kleine trostomaatjes

peper, zout, tijm, rozemarijn

mayonaise

olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de krieltjes, dep ze droog en snijd in twee of vier afhankelijk van de grootte. Doe ze in een ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Meng goed en zet 30 minuten in de oven.

Leg de takjes trostomaatjes klaar in een ovenschaaltje en sprenkel er wat olijfolie en peper en zout over. Zet ze de laatste 8 minuten bij de krieltjes in de oven.

Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een mengkom. Voeg er olijfolie, peper, zout en flink wat tijm aan toe. Meng goed en prik de blokjes op een stokje. Verhit een grillpan tot deze heel heet is en grill de brochettes tot ze volledig gaar zijn.

Verdeel alles over twee borden, doe er nog een toefje mayonaise bij en voilà, klaar om te eten.

Enjoy!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *