Pan met romige pasta met spinazie en zalm
Comfortfood,  Pasta,  Vis

Cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat

De oplettende lezer zal deze cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat zeker herkennen. Het is namelijk een topper van een pasta uit mijn tweede boek. Een cajun pasta die hier regelmatig terug op tafel komt en elke keer weer zo goed smaakt.

Kies voor kwaliteit

Ga voor kwaliteitsvolle ingrediënten zoals een goede linguine, een kraakvers stukje zalm en heerlijke halfgedroogde tomaatjes. Want daar zit, vind ik persoonlijk, veel verschil in. Mijn favoriet om te gebruiken, zijn de halfgedroogde tomaatjes van Sud & Sol. Ze worden zorgvuldig uitgekozen, traag geroosterd en vervolgens gemarineerd met de beste kruiden. En dat proef je.

Koken maar

Zullen we aan de slag gaan met deze cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat? Het wordt een topper, beloofd! Wanneer je al je ingrediënten klaar hebt gezet, duurt het ongeveer nog 20 minuten vooraleer je je benen onder tafel kan schuiven. Daar kan je niet voor sukkelen, hé. Kokkerellen maar!

Wat heb je nodig?

  • Linguine
  • Zalm
  • Halfgedroogde tomaatjes van Sud & Sol
  • Mosterd
  • Room: ik gebruik culinaire room (op kamertemperatuur laten komen)
  • Cajunkruiden: dit kan je in alle standaard winkels vinden bij de kruidenmengelingen
  • Verse basilicum
  • Spinazie: verse!
  • Parmezaan: optioneel

Wat moet je doen?

Deze pasta kan echt iedereen klaarmaken en het is een heuse crowdpleaser. Alle tafelgenoten zullen enthousiast zijn! Je begint met het koken van je pasta in gezouten water. Houd hierbij zeker een klein glaasje van het kookvocht apart. Dit kan altijd handig zijn om de saus wat meer te binden.

Bak dan de zalm aan in een grote pan met hoge randen, want het hele gerecht wordt uiteindelijk in deze pan gemaakt. Zorg dat de zalm gekruid is met peper en zout en korst goed aan op hoog vuur, om vervolgens het vuur wat lager te zetten en rustig verder te garen. Breek de zalm vervolgens in stukken met je spatel en zet je vuur weer wat hoger.

Voeg de halfgedroogde tomaten (in stukjes) toe, samen met de mosterd. Roerbak alles een minuut en zet het vuur weer wat lager. Voeg de room toe op kamertemperatuur en kruid met peper, zout en de cajunkruiden.

Versnipper de basilicum en voeg toe, samen met de spinazie. Roeren maar!

Giet er een klein scheutje van het kookvocht van de pasta bij om de saus extra te binden en voeg dan de gekookte linguine toe. Meng en je pasta is klaar.

Schep op en werk eventueel af met parmezaan, maar dat is geen must. Smakelijk!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Het werkt het handigst als je al je ingrediënten afweegt en al snijdt zodat alles mooi klaarstaat. Eens je begint te koken, gaat alles snel en is het handig dat je alles als gesneden bij de hand hebt.
  • Room: Om schiften van je saus te voorkomen, is je room op kamertemperatuur toevoegen een grote hulp. Voeg je hem toch koud toe (wat geen ramp is) en je saus gaat met wat pech toch schiften. Voeg dan scheutjes kookvocht van de pasta toe om de saus terug te binden.
  • Zalm: Zorg dat je deze goed aankorst op hoog vuur en mooi goudbruin laat worden. Dat zorgt voor een extra crunch in de pasta.
  • Mosterd: Het klinkt misschien gek om mosterd aan deze pasta toe te voegen, maar laat deze zéker niet weg. Het is zo’n lekkere smaakmaker en zorgt voor een top combinatie aan smaken.
  • Op voorhand maken: Je kan de pasta gerust volledig op voorhand maken en de gewenste portie gewoon opwarmen in de microgolfoven, eventueel met een scheutje kookvocht van de pasta dat je apart hield. Je kan ook de saus al maken en de pasta apart houden. Deze een minuutje in kokend water doen en bij de opgewarmde saus gieten.
  • Bewaren: De pasta blijft nog 2 dagen goed in de koelkast. Warm hem maar één keer terug op.

Zeg je ‘Hallo’kes, meer van dat!’, neem dan zeker eens een kijkje bij deze lekkere pastagerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat

As Cooked By Ginger
Een super lekkere cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat. Romig, smaakvol en gemakkelijk om te maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Cajun
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen
  • 1 Kookpot

Ingrediënten
  

  • 240 g linguine
  • 400 g zalm
  • 60 g halfgedroogde tomaten van Sud & Sol, in stukjes
  • 1 el mosterd
  • 250 ml room op kamertemperatuur
  • 1 el cajunkruiden doe iets minder als je niet goed tegen pikante voeding kan
  • 12 blaadjes verse basilicum grof versnipperd
  • 150 g spinazie
  • peper, zout
  • boter

Instructies
 

  • Breng de linguine aan de kook in gezouten water. Houd wat kookvocht apart voor de saus.
  • Neem de pan met hoge randen erbij en doe er een klontje boter in. Bak er de zalm in aan. Korst mooi goudbruin op hoog vuur en laat dan rustig garen op lager vuur. Breek vervolgens in stukjes en zet het vuur weer wat hoger.
  • Voeg de halfgedroogde tomaatjes en de mosterd toe en roerbak een minuutje.
  • Zet het vuur weer wat lager en giet de room erbij. Kruid met peper, zout en de cajunkruiden.
  • Breng rustig aan de kook en voeg dan de basilicum en spinazie toe. Laat slinken en laat rustig pruttelen tot een romig sausje.
  • Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om de saus extra te binden.
  • Voeg de linguine toe, meng goed en serveer.
Trefwoord Pasta, Zalm

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept