Spirelli met spinazie, feta en kurkuma
Een goed pasta’ke, zoals deze spirelli met spinazie, feta en kurkuma kan toch echt wel smaken van tijd tot tijd en het moet niet altijd ongezond zijn. Ja, je kan een pasta met room en gehakt maken, maar je kan ook een volkoren pasta boordevol groentjes en goede vetten maken. Zoals deze. Om te beginnen zitten in deze pasta drie ingrediënten waar ik groots fan van ben en graag mee kook. Welke? Dat zijn spinazie, feta en kurkuma. Zoals je in de titel kan lezen. Er zit ook paprika in, wat een topper en een échte smaakmaker is en tomaat, dat altijd voor een goede basis zorgt. Klinkt toch al overheerlijk, niet? Volg maar even mee en in een handomdraai heb je hem zelf op tafel gezet. Want raad eens, hij is niet alleen gezond, maar hij is ook nog eens snel klaar. Win-win!
Benodigdheden, voor 2 personen:
200-250 g volkoren spirelli
20 tal kerstomaten
300 g verse spinazie
1 rode paprika
1 tl kurkuma
1 pakje feta
peper, zout, currypoeder, paprikapoeder, gedroogde bieslook
olijfolie
Bereiding:
Begin met het koken van de pasta en verhit tegelijk een flinke scheut olijfolie in een grote wokpan. Snijd de paprika in blokjes en stoof ze aan, samen met een royale hoeveelheid gedroogde bieslook. Stoof de paprika een 7 tal minuten aan of totdat hij gaar is. Halveer ondertussen de kerstomaten. Voeg deze toe wanneer de paprika gaar is. Vanaf nu gaat alles snel. Laat de tomaatjes wat sap verliezen zodat je een sausje krijgt. Kruid stevig met peper, een beetje zout en wat curry- en paprikapoeder. Meng en verbrokkel vervolgens de blok feta boven de groentjes (houd een klein stukje apart voor de afwerking). Voeg de kurkuma toe en meng. Je zal zien dat het nu een heel mooi kleurtje krijgt. Voeg meteen ook de spinazie toe en laat deze volledig slinken. Meng alles nog eens goed.
Giet de pasta af en voeg toe aan de groentjes. Meng goed zodat alles goed onder de saus zit. Laat eventueel nog een paar minuutjes intrekken, maar als je niet meer kan wachten, is dat ook goed. Schep in diepe borden en werk af met nog een beetje feta.
Héérlijk gewoon!
Smakelijk!
Tips:
- Deze pasta is super snel klaar en nog sneller als je de paprika weg laat. Deze is optioneel, ik at de pasta zowel met als zonder paprika en ik vond ze allebei heel lekker. De keuze is dus aan jou!
- Houd eventueel wat kookvocht van de pasta aan de kant om toe te voegen wanneer je wat meer saus wilt. Voeg dit toe wanneer je de feta hebt toegevoegd en vindt dat er wat meer saus mag zijn.
Zin in pasta gekregen? Check dan zeker ook eens deze macaroni met scampi en broccoli of deze yummy spaghetti met sardienen en tomaat. Je kan natuurlijk ook altijd meevolgen op @ascookedbyginger voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Spirelli met spinazie, feta en kurkuma
Ingrediënten
- 230 g spirelli volkoren
- 20 tal kerstomaten gehalveerd
- 300 g verse spinazie
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 tl kurkuma
- 150 g feta
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl currypoeder
- 2 tl gedroogde bieslook
- olijfolie
- peper, zout
Instructies
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er de paprika en bieslook een vijftal minuten in aan.
- Voeg de kerstomaten toe, samen met het paprikapoeder en currypoeder. Kruid stevig met peper en zout.
- Laat de tomaatjes wat sap verliezen en voeg 3/4e van de feta toe. Laat smelten zodat het een saus wordt. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe.
- Voeg de kurkuma en spinazie toe. Meng en laat de spinazie volledig slinken.
- Voeg de pasta toe en meng goed. Dien op en werk af met de rest van de feta.
8 Comments
Pingback:
Heleen
Wauw super simpel, snel klaar en ook heel lekker ! I love feta 😋
As Cooked By Ginger
Feta is the best! 🙂 Leuk dat het gesmaakt heeft!
Marie Linde
Deze pasta stond gisteravond op het menu, na een lange dag. Het is alles wat het belooft: snel klaar, simpel én vooral heel lekker! De kurkuma maakt het verrassend. Aanrader!
As Cooked By Ginger
Hoe zalig om te lezen, dikke merci!
Pingback:
Marjolein
Heerlijk snel klaar, just how I love it! In verhouding mochten er voor mij meer groentjes bij (paprika, tomaat) en minder pasta, maar dat is net het fijne aan spelen met recepten. Bedankt Laurence! Vanavond gaan we voor een ander receptje van jou 🙂
As Cooked By Ginger
Heel fijn om te lezen! Laat het smaken vanavond 😉