Dessert

Eierkoeken met verse slagroom en rode vruchten

Wie oh wie is er nog op zoek naar een heerlijk dessert? Dan heb ik bij deze de oplossing voor jullie. Een luchtig en gemakkelijk te maken koekje, met verse opgeklopte room, compote van rode vruchten en verse rode vruchten. Gemakkelijk, snel klaar en iedereen is er dol op. Ik moet de eerste persoon die niet graag rode vruchten eet nog tegenkomen. Het kan toch niet anders dan dat ie-de-réén ze dolgraag eet? Ik kan er alvast niet van afblijven, met aardbeien als mijn grootste verslaving. Vanaf het moment dat de aardbeien in seizoen zijn, eet ik ze één tot twee keer per dag. Verslaafd, dus.

Dit dessert is niet heel erg licht, maar wel heel erg lekker. Het kan perfect in kleinere vorm als onderdeel van een drie gangen menu. Of je kan het maken als je vriendinnen op de koffie hebt. Of stiekem ’s morgens als niemand kijkt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

unnamed (1)

Benodigdheden, voor 2 personen:

4 eierkoeken, het recept ervan vind je hier. Probeer ze wel wat kleiner te maken, zodat je dessert niet te groot wordt.

2x een grote handvol bosvruchten uit de diepvries

200 ml (lactosevrije) slagroom

verse rode vruchten: aardbeien, frambozen, bosbessen,..

1 zakje vanillesuiker + 2 el gewone suiker

unnamed (2)

Bereiding:

Start met het maken van de eierkoeken. Zoals ik al zei, probeer ze wat kleiner te maken dan in het recept. Zo krijg je een eleganter dessertje.

Vervolgens maak je de rode vruchten compote zodat deze nog kan afkoelen. Deze kan je bijvoorbeeld al perfect ’s morgens maken. Doe de diepgevroren bosvruchten in een sauspan op het vuur en voeg 2 el suiker toe. Laat ongeveer tien minuten inkoken. Doe het geheel in een potje. Laat afkoelen en zet vervolgens in de koelkast tot het tijd is om het dessertje te serveren.

Als laatste klop je de slagroom goed stijf met een zakje vanillesuiker. Zet eveneens in de koelkast totdat het dessert-tijd is.

Wanneer het zover is, neem je de eierkoeken, de compote, de slagroom en de verse rode vruchten. Leg één eierkoek op je bord. Schep er een royale hoeveelheid slagroom op en een even royale hoeveelheid compote. Zet er opnieuw een koekje op met slagroom en compote. Werk af met verse rode vruchten en eventueel wat bloemsuiker.

Zeer, zeer, zéér lekker!

Bon appétit.

unnamed (28)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *