Dessert

Zondag Bakdag: Pindakaasmousse

I love pindakaas! Er is geen ontkennen aan. Heaven. Ik maak dan ook regelmatig een nieuw gebakje waar pindakaas in verwerkt zit. Zoals deze pralines, deze chocoladecake met pindakaasvulling en de absolute topper: mijn pindakaas cheesecake.

Zoals jullie wel door hebben, lust ik graag pindakaas én bak ik er heel graag mee. Het is een dankbaar product. Het zorgt voor binding en ultra veel smaak. Heerlijk!

IMG_3270-2

Aangezien het alweer een tijdje geleden is dat ik nog een gebakje met pindakaas maakte, gaan we er vandaag nog eens keihard voor. Opnieuw is het een toppertje geworden. Deze pindakaasmousse is perfect om eens af te wisselen met de mousse van (witte, melk of zwarte) chocolade en is tegelijk een echte smaakbom. Toegegeven, er zullen ook wel voldoende calorieën inzitten, maar hé, soms moet je je daar gewoon eens eventjes niets van aantrekken. Eet hem bijvoorbeeld in het weekend, dan tellen calorieën toch niet 😉

IMG_3281-2

Benodigdheden, voor 2 glaasjes (grote portie):

80 g pindakaas

115 g platte kaas

120 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker

IMG_3288-2

Bereiding:

Easy peasy! Meng de pindakaas, platte kaas en vanillesuiker. Klop de slagroom volledig stijf en spatel deze onder de rest.

Verdeel het geheel over twee glazen en zet enkele uren in de koelkast (minstens 2u).

Werk af met gehakte pindanoten en chocoladekrullen.

TIP: Je kan altijd gehakte pindanoten of kleine stukjes chocolade toevoegen aan het beslag. Wat ook leuk is, is als je chocolade plaatjes maakt en vervolgens laagjes maakt met de mousse. Mousse – chocolade plaatje – mousse – …

Genieten!

IMG_3262-2

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *