Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Pindakaas-bonbons

Deze bonbons of pralines of hoe je ze ook wenst te noemen, zijn zonder overdrijven ZO lekker! Toegegeven, je moet van pindakaas houden en dat lijkt niet voor iedereen zo vanzelfsprekend te zijn, maar deze moet je gewoon écht eens proberen. Tot ongeveer een jaar geleden had ik zelf nog nooit pindakaas gegeten, maar wat een ontdekking. Je kan er zoveel mee doen. Ik eet het het allerliefst in combinatie met donkere chocolade. Gewoonweg verrukkelijk!

unnamed (20)

Ik maakte deze bonbons voor het eerst om aan mijn vriendjes te serveren tijdens mijn verjaardagsbrunch. De pindakaaslovers waren er dol op! Ik maakte ze snel opnieuw zodat ik ze kon fotograferen. Oké, niet alleen om te fotograferen, ook omdat ik ze gewoon lekker nog eens wou eten. Ze bevatten weinig ingrediënten, zijn gemakkelijk te maken en gewoonweg verrukkelijk lekker. Maar wees gewaarschuwd, je gaat er niet vanaf kunnen blijven!

unnamed (7)))

Benodigdheden, voor 12 bonbons:

125 g pindakaas

25 ml ahornsiroop

50 g amandelmeel

snufje zout

150 g donkere chocolade

scheutje melk

Afwerking; brésiliennenootjes (optioneel)

unnamed (21)

Bereiding:

Doe de pindakaas in een potje, samen met de ahornsiroop, het snufje zout en het amandelmeel. Heb je geen amandelmeel in huis? Je kan ook gewoon 50 g amandelen tot fijn meel malen in de blender. Meng alles totdat het één mooi geheel vormt. Rol er ongeveer 12 balletjes van, leg ze op bakpapier en zet ze een half uur in de diepvriezer.

Wanneer de balletjes een tijdje in de diepvries gestaan hebben (mag ook langer dan een half uur), begin je met het smelten van de chocolade. Doe de chocolade in een kommetje met een scheutje melk bij en zet in de microgolfoven. Roer er elke 30 seconden in totdat het een smeuïg en glad geheel vormt. Neem de balletjes, rol ze nog eens glad in je handen en wentel ze dan in de chocolade. Dat mag gerust een dikke laag zijn. Ga er maar gewoon voor. Ik deed het eerst met mijn vingers, maar met een vork gaat het iets gemakkelijker. Niet in het balletje prikken, maar het met de vork wat laten rollen in de chocolade en dan op bakpapier leggen. Doe dit met alle balletjes en strooi er dan wat brésiliennenootjes overheen.

unnamed (18)

Zet de bonbons in de koelkast en laat de chocolade opstijven. Na een goed uur ongeveer zijn ze klaar om opgegeten te worden. Nog een uur later zijn ze waarschijnlijk al verdwenen. Gewoon té lekker, dus voel je gerust vrij het recept te verdubbelen!

Geniet ervan! unnamed (19)

 

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *