Chocolade,  Koekjes

Zondag Bakdag: Brownie koekjes

O M G – Zo lekker! Een tijdje geleden zat ik met een restje gesmolten chocolade. Heb ik wel vaker. Aangezien ik het niet graag zomaar in de vuilbak kieper, probeer ik er altijd iets mee te maken. Hoe? Door er gewoon vanalles bij te doen dat ik in huis heb. Meestal komt er niet zoveel speciaals uit, maar deze keer… I was onto something!

Ik maakte een rijkelijk beslagje en twijfelde tussen minimuffins en koekjes. Ik besloot om er minimuffins van te maken, maar maakte ook één koekje van het beslag. De minimuffins waren niet meteen wat het moest zijn, maar het koekje.. Ja, dat mocht er wezen. Het mocht alleen wat smeuïger. Conclusie: Minder bloem, meer chocolade. Na de tweede poging staat het gerechtje heuuulemaal op punt. Ready? Hier gaan we!

Benodigdheden, voor 14 koekjes:

200 g pure chocolade + 2 repen voor de afwerking

50 g boter

2 eieren

70 g lichtbruine suiker

80 g havervlokken

70 g bloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C en haal de bakplaat eruit.

Smelt de 200g chocolade en de boter au bain-marie. Klop ondertussen het ei en de suiker los. Giet er de gesmolten chocolade bij en klop stevig met de garde. Zeef de bloem boven de mengkom en spatel deze onder het beslag. Voeg vervolgens de havervlokken toe en meng nog eens stevig door. Laat het beslag een half uurtje rusten/afkoelen/opstijven.

Snijd de twee repen (meer of minder mag ook) chocolade in grove stukken en voeg deze toe aan het afgekoelde beslag.

Leg een vel bakpapier op je bakplaat en schep per koekje een flinke eetlepel beslag op de plaat. Laat wat ruimte tussen de koekjes en bak ze 12-15 minuten. Laat volledig afkoelen – tenzij je écht niet kan wachten 😉 – en laat het smaken!

Laurence

10 Comments

 • Sanne Bakkers

  Beste Ginger,

  Ik wilde je dit toch even laten weten. Ik maakte afgelopen zondag dit receptje voor mijn allerbeste vriendinnen groepje en iedereen was laaiend enthousiast! Ik moest ook direct het receptje met hun delen en velen van hun hebben het nu ook zelf al gemaakt! Echt overheerlijk! Blijf vooral doen wat je doet!

  Groetjes,
  Sanne

 • Florence

  Hallo,

  Ik zou ze heel graag maken komend weekend, alleen zou ik de lichtbruine suiker kunnen vervangen door de donkere variant? Heb namelijk enkel dit in huis staan.

  Groetjes!

 • Mieke

  Heerlijke koekjes! En ze vullen ook zo lekker met die chocolade 🙂
  Alleen kreeg ik ze niet mooi gevormd, de havermout zorgde er voor dat ze een nogal rotsachtig uitzicht kregen. Hoe kan ik mooi gevormde brownie-koekjes maken?

  • As Cooked By Ginger

   Hoi!
   Als ze net uit de oven komen en ze nog zacht zijn, kan je altijd een serveerring of glas over de koekjes zetten en draaiende bewegingen maken, dan vormt het koekje zich nog en heb je een mooie cirkel. Al vind ik het zeker even leuk als ze niet perfect zijn 😉
   Groetjes,
   Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *