
Zondag Bakdag: Koffie-Chocoladebrownie
Als we de vraag krijgen welke dingen tot de lekkerste ter wereld behoren, dan staan koffie en chocolade zeker en vast in dat lijstje. Alvast, als het van mij zou afhangen toch. Ik kan me geen leven zonder koffie en chocolade inbeelden. Lijkt me echt moeilijk. Als ik écht moest kiezen, als het een kwestie van leven of dood was, dan zou ik voor chocolade kiezen. Gelukkig leven we in een deel van de wereld waar we gewoon beiden kunnen hebben en het liefst nog samen. Een stukje chocolade bij de koffie? Dat is gewoon heerlijk. Koffie IN je chocolade? Dat is goddelijk!
Benodigdheden:
200 g chocolade
150 g (glutenvrije) bloem
3 eieren
200 g suiker
30 g boter
1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder
2 el gemalen koffie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Klop ondertussen de suiker met de eieren op tot een schuimig mengsel. Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder en de koffie toe en meng heel goed. Als laatste voeg je de gesmolten chocolade toe. Meng alles nog eens goed met de garde en giet het mengsel dan in een ingevette taartvorm. Zet de brownie 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test erna voor de zekerheid of hij wel gaar is door erin te prikken. Laat de brownie volledig afkoelen en werk af met wat bloemsuiker.
Gewoon te zalig voor woorden.
Leve de chocolade!


2 Comments
Barbara
Hoi Laurence.
Gebruik je hier ‘oploskoffie’ of ‘doorloopkoffie’ (de echte gemalen bonen)?
Ik ga ‘m uitproberen voor de verjaardag :-).
Alvast bedankt voor het heerlijke recept!
As Cooked By Ginger
Hoi! Ik gebruikte gemalen bonen, de doorloopkoffie dus 😊 geen te grote eetlepels nemen anders smaakt het té fel 😉