Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Brookies

Brookies? Huh? Jawel, het is géén typfout. Het is een verrukkelijk (maar echt ZO verrukkelijk) gebakje dat deels cookie, deels brownie is. Best of both worlds of wat zeg je daar? Klopt! Ik kon er met de beste wil van de wereld niet van afblijven. Oh jee, ik heb ze maar snel ingevroren zodat ze eindelijk uit mijn koelkast verdwenen waren. Ik kon niet kiezen welk deel ik het lekkerste vond, de brownie of de cookie, maar ik kwam er snel achter dat het gewoon de combinatie is die het hem doet. Ik kan er echt niet over zwijgen, dus ik zal maar snel het receptje met jullie delen!

Benodigdheden:

Voor de brownie-laag:

110 g pure chocolade

25 g cacaopoeder

55 g boter

70 g patisseriebloem

1/4 tl bakpoeder

2 eieren

70 ml zonnebloemolie

125 g suiker

50 g donkerbruine suiker

snuf zout

Voor de cookie-laag:

115 g boter

60 g suiker

120 g lichtbruine suiker

1 ei

1 zakje vanillesuiker

1/2 tl natriumbicarbonaat

snuf zout

250 g patisseriebloem

4 repen pure chocolade

Optioneel: handvol chocolate chips

Bereiding:

Voor de brownie-laag:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Zeef ondertussen de bloem en voeg er het cacaopoeder, bakpoeder en het zout aan toe. Meng in een aparte kom de zonnebloemolie, eieren en de verschillende suikers. Giet er de gesmolten chocolade bij en meng goed met de garde. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en spatel deze eronder. Zet het deeg apart.

Voor de cookie-laag:

Klop de boter, suiker en vanillesuiker op met de elektrische garde of in de keukenmachine. Voeg er het ei aan toe en vervolgens het natriumbicarbonaat en het zout. Meng en zeef de bloem boven het geheel. Kneed tot een egaal deeg. Hak de repen chocolade grof en voeg deze toe aan het deeg. Meng nog een laatste keer goed door.

Voor de samenstelling:

Vet een vierkanten bakvorm van 23×23 cm in – leg eventueel een vel bakpapier op de bodem – en stort er het cookiebeslag in. Druk goed aan met je handen en verdeel gelijkmatig. Giet daarover het browniedeeg en schud lichtjes met de vorm om het beslag gelijk te verdelen. Strooi eventueel wat chocolate chips over de brownie.

Bak 35-40 minuten, laat volledig afkoelen en snijd nadien in vierkantjes.

Verrukkelijk lekker, ik beloof het!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *