Chocolade,  Snacks

Feestchocolade

Oooooh, het kerstmenu loopt met deze feestchocolade ten einde. Op kerstmis zelf. Goeie timing, hé. Zeker een leuke eerste poging, denk ik dan. Mijn eerste kerst als foodblogger. Challenging ;). Ik moet eerlijk zijn, elke dag een foodpost online krijgen is een héle uitdaging als je voltijds werkt en dagen maakt van 7-19u. Niet dat ik klaag, ik ben blij met mijn werk. Ik doe dat graag, maar vergeef het me dus als ik af en toe een dagje moet overslaan. En oh, voor ik het vergeet. Volgende week heb ik ein-de-lijk vakantie, dus dan gaat het ook wat minder zijn. Een beetje relaxen. Veel nood aan. En zin in, hihi. Wie niet, hé. Een weekje ontstressen. Heerlijk. Maar ik dwaal af, terug naar kerstmis. Alleen maar de beste dag van het jaar. Voor bij de koffie heb ik nog deze lekkere chocolade voor jullie. Een feestje om naar te kijken en een feestje in je mond.

Benodigdheden:

250 g pure chocolade

geroosterde hazelnoten

nougat

100 g witte chocolade

suikersiroop (goud)

feestelijke sprinkles

Bereiding:

Smelt de pure chocolade, leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid er de chocolade in een dikke laag op uit. Hak de hazelnoten en nougat grof en verdeel over de chocolade. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Smelt vervolgens de witte chocolade en sprenkel deze over de hard geworden pure chocolade.

Dresseer wat gouden suikersiroop over het geheel en werk af met feestelijke sprinkles. Laat volledig hard worden in de koelkast en breek in stukken.

Tips:

 • Chocolade smelten: Je kan de chocolade au bain-marie smelten ofwel in de microgolfoven. Als je voor de tweede optie kiest, doe de chocolade dan in een (microgolfproof) plastic mengkom. De hitte wordt hierbij beter verdeeld en de chocolade zal dus beter en gelijkmatiger smelten dan bij porselein of glas.
 • Laat je creativiteit de vrije loop. Je kan super veel leuke dingen doen met de feestchocolade, ik denk aan andere noten, chocolade sprinkles, kerstsnoepjes, smarties,..
 • Dit recept is gemakkelijk aan te passen naar de verschillende feestdagen. Bvb, gele smarties voor Pasen, enge snoepjes voor Halloween, hartjes-sprinkles voor Valentijn en discobolletjes voor een kidsparty. Kortom, een zeer gemakkelijk gerechtje om leuke dingen mee te doen voor feestjes.
 • Kidsproof: Dit is ook een super toffe activiteit voor kindjes. Geef ze een paar leuke dingen en laat ze zelf hun chocolade versieren!

Veel plezier ermee,

Liefs,

Laurence

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Toch op zoek naar nog ander lekkers voor bij de koffie? Check dan zeker eens deze yummy kaneelvlinders of deze geweldige kerstmuffins! Je kan me natuurlijk ook volgen op Instagram voor extra inspiratie!

Feestchocolade

As Cooked By Ginger
Homemade feestchocolade voor dat toetje bij de koffie. Gemakkelijk aan te passen aan de verschillende feestdagen!
Totale tijd 45 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

 • 250 g pure chocolade
 • 30 g geroosterde hazelnoten grof gehakt
 • 30 g nougat in stukjes
 • 100 g witte chocolade
 • gouden suikersiroop
 • feestelijke sprinkles

Instructies
 

 • Smelt de pure chocolade en spreid uit in een dikke laag op een vel bakpapier.
 • Strooi er de hazelnoten en nougat over en zet 15 minuten in de koelkast.
 • Smelt de witte chocolade en sprenkel over de pure chocolade. Voeg meteen enkele streepjes gouden siroop toe en de feestelijke sprinkles.
 • Laat nog even hard worden in de koelkast en breek in stukken.
Trefwoord Chocolade, Feestelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept