Feestdagen,  Muffins & Gebakjes

Kerstmenu – Bij de koffie: Kaneelvlinders

Oké, we moeten het even over ‘bij de koffie’ hebben. Wanneer ik in een fancy restaurant ga eten, dan wordt heel mijn oordeel bepaald door wat ik bij de koffie krijg. Ik kan echt het lekkerste eten gekregen hebben, maar als ik bij de koffie op het einde gewoon een voorverpakt koekje krijg, dan ga ik teleurgesteld naar huis. Mijn hart maakt echt een sprongetje wanneer je zelfgemaakte pralines, een homemade wafeltje of snoepje krijgt als afsluiter. Dat maakt je diner gewoon af! Toch? 

Begrijp me niet verkeerd, als ik ergens een videe met frietjes ga eten, verwacht ik dat helemaal niet. In tegendeel, laat dat koekje maar komen! Maar als ik een chique gangenmenu ga eten, dan is het extraatje bij de koffie oh zo belangrijk. Ik geniet daar ontzettend van. 

Genoeg hierover. Zo’n fancy snoepjes heb ik uiteraard niet gecreëerd voor het kerstmenu, maar ik maakte wel een leuke en snelle bite voor bij je koffie. En als er nog van overblijft, zijn ze meteen ook lekker bij je ontbijt de dag nadien. Smakelijk!

Benodigdheden, voor ongeveer 12 vlinders:

1 vel bladerdeeg 

2 el boter, gesmolten

2 el donkerbruine suiker

1 tl kaneel

Bereiding: 

Rol het vel bladerdeeg uit tot een rechthoek (zo ongeveer, we nemen het niet te nauw vandaag). Leg het met de langste lengte naar jou toe (horizontaal). Besmeer het met de gesmolten boter. Meng de kaneel en de suiker en verdeel dit volledig over het beboterde bladerdeeg. 

Rol de onderkant op tot het midden en doe het zelfde met de bovenkant. Zodat ze in het midden van het bladerdeeg tegen elkaar aankomen. 

Snijd in schijfjes/vlinders van 1-2 cm. Leg ze op hun rug op de bakplaat en zet in een voorverwarmde oven van 180°C. Dit moet zo’n 15 minuutjes, maar houd het in het oog. Zijn ze na 15 minuten nog niet goudbruin, zet ze dan nog een paar minuutjes bij. 

TIP: Als je weinig kaneel fans in huis hebt, kan je de kaneel ook vervangen door cacao.

Enjoy! 

Laurence 

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *