Feestdagen

Ginger’s Kerstmenu 2018

Vanaf begin december ben ik jullie beginnen verwennen met mijn lekkere kerstgerechtjes. Hopelijk hebben jullie er evenveel van genoten als mij. Zowel het koken, het fotograferen en stylen als het opeten (uiteraard) waren een plezier. Ik heb me helemaal kunnen uitleven. Los van alle opdrachten, ads, filmpjes,… blijft dit de essentie van de blog: receptjes ontwikkelen voor jullie en mijn creativiteit helemaal kwijt kunnen in deze website. 2018, wat een jaar! Mijn eindejaarsspeech komt er zeker nog aan, maar voor nu… Mijn kerstmenu. Eentje om U tegen te zeggen, al zeg ik het zelf. 

Laat het smaken en fijne feesten, vriendjes! 

Hapjes

Even je gasten bezig houden terwijl je in de keuken aan je hapjes werkt? Dat kan met deze spinaziehummus

Vervolgens serveren we een licht gerechtje, aah ja, er staan nog veel andere dingen op het menu. Met deze tartaar van coquilles met citrusvruchten en krokante coppa houden we het licht en fris. 

Na dit hapje gooien we dat principe even overboord met mijn vegetarische worstenbroodjes. Om ook de veggies onder ons een worstenbroodje te kunnen aanbieden. 

Op naar het voorgerecht! 

Een absolute topper. Het oogt mooi en het smaakt zeer lekker, dit torentje van geroosterde butternut met feta en rucola-olie. Ook zeker niet te zwaar en gemakkelijk vegetarisch en lactosevrij te maken. 

Een tussengang, ook die moet er zijn.

We gaan dit jaar voor een soepje. Een waterkerssoepje met gerookte forel weliswaar. Heerlijk met een klein scheutje room. 

Oh my, gaan we voor vis of vlees als hoofdgerecht? 

Geen probleem, keuze te over ten huize Ginger. Ga je voor vis? Dan heb ik deze kraakverse tonijnfilet met patatjes uit de oven en pikante courgette voor jullie. 

Heb je toch liever vlees? Dan heb ik deze eendenborstfilet met zoete rode wijnsaus, een frisse groener dan groene salade en puree van verschillende aardappelen. Iemand een glaasje goede rode wijn? 

Mag er nog dessert zijn?

Heb je al genoeg? Dat is dan pech, want we gaan nog voluit voor een lekker dessert met deze mousse van ricotta en koffie, afgewerkt met een crumble van Bastogne koekjes. 

Als laatste, laat ik het ook niet na jullie te verwennen bij het koffiemoment. Dat doe ik met deze krakerige kaneelvlinders

Psst, ook nog zin om te bakken tijdens de kerstvakantie? Ga gewoon keihard voor deze geweldige kerstmuffins

Zo, dat was alles op een rijtje. Ziet het er niet heerlijk uit? Ik ben er alvast fier op en weet je wat nog? Wat het aller belangrijkste is: 

Het is met véél liefde gemaakt! 

Veel liefs en fijne feesten,

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *