Aperitief,  Feestdagen

Kerstmenu – Hapje: Veggie worstenbroodjes

Ik heb zo’n voorgevoel dat jullie op dit recept hebben liggen wachten. Jullie waren heel enthousiast op Instagram, waar ik héél blij om ben, want zo af en toe mag het ook eens vegetarisch zijn, hé. Het klassieke worstenbroodje is een absolute must op veel feesttafels en ook ik lust er wel eens eentje, of twee. Ik lust het graag, maar ik zou het niet erg vinden als het niet geserveerd zou worden. Om er alsnog een ode aan te brengen, maakte ik ze dan toch voor dit kerstmenu MAAR met een twist.

Komt dat zien, komt dat zien.

Een vegetarisch worstenbroodje!

IMG_3585-2

Benodigdheden, voor ongeveer 12 worstenbroodjes:

1 vel bladerdeeg

130 g bruine linzen uit blik

100 g feta

120 g walnoten

verse peterselie

5 el lookolie

peper, zout

1 eigeel + scheutje water

IMG_3604-2

Bereiding:

Laat de linzen uitlekken en doe ze in een mengkom. Verkruimel de feta boven de kom en meng. Pulseer de walnoten in een foodprocessor tot grove kruimels en voeg toe. Snijd een handvol verse peterselie fijn en voeg toe. Kruid stevig met peper en zout en meng. Voeg de lookolie toe. Als het mengsel wat aan de droge kant is, voeg je extra olijfolie toe.

IMG_3594-2

Rol met de deegrol het bladerdeeg wat meer uit en snijd in een zo groot mogelijke rechthoek. Snijd deze vervolgens in twee helften (in de lengte). Leg in het midden van elk stuk bladerdeeg een worst mengsel van boven tot beneden. Rol strak op en druk wat aan zodat het rolletje niet los komt. Snijd de twee rollen in kleinere rolletjes en leg ze met de scheiding naar onder op de bakplaat.

IMG_3593-2

Kluts het eigeel los met een klein scheutje water en smeer op de bovenkant van de worstenbroodjes uit. Zet 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Lekkerrrrr!

Laurence

IMG_3587-2

 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *