Aperitief

Minipizza met aardbei en feta

Hoi allemaal! Vandaag gaan we voor een mini pizza party. Nee, geen klein pizza feest, maar een groot feest met kleine pizza’s. Ik koos ervoor eens een andere richting uit te gaan met de toppings. Geen tomatensaus en ham, maar kaas en aardbeien. Afgewerkt met extra veel smaak!

Ik gebruikte als deeg het deeg voor minipizza’s van Danerolles. Dit is eigenlijk een buis die je moet opendraaien (geeft hierbij een leuk plofje) en daarin zit het deeg voor acht minipizza’s. Je moet het gewoon nog uitrollen, beleggen en afbakken. Handig!

Zoals ik zei, ging ik voor een verrassende maar super lekkere combinatie. Het receptje? Dat komt er nu aan!

Benodigdheden, voor 8 minipizza’s

1 pak ‘Italian snack’ van Danerolles

1 bol mozzarella (250 g)

60 g feta (ongeveer)

6 tal aardbeien

verse basilicum

balsamicocrème

peper, oregano

olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200Β°C. Haal het deeg uit de verpakking en rol met de deegrol en wat bloem uit tot 8 bodempjes. Leg ze op de bakplaat. Verdeel er de mozzarella over. Snijd de aardbeien in schijfjes en leg deze op de pizza’s. Verkruimel er de feta over en kruid met peper en oregano. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak in zo’n 12-15 minuten af. Wanneer de pizza’s mooi goudbruin zien, zijn ze klaar.

Leg de minipizza’s op een serveerplank en werk af met balsamicocrΓ¨me en verse basilicum. Echt su-per lekker, ik beloof het.

Nu de gasten nog en het aperitief kan beginnen!

Groetjes,

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *