Comfortfood,  Veggie

Udon noedels met tofu en groentjes

Ik eet zo’n één à twee keer per week wok. Waarom? Het is gemakkelijk, snel en super lekker. Je kan er restjes groenten mee opwerken en het smaakt altijd. Afwerken met pinda’s, sesamzaadjes of een spiegelei en je bent meteen lekker aan het eten. Het staat meestal in zo’n 20 minuten op tafel. Ideaal!

Vandaag maak ik een wokje met de nieuwe gemarineerde tofu van Delhaize. Je hebt deze in twee varianten, met hazelnoot en met curry. Ik gebruikte voor dit gerechtje die met curry. Zelf kook ik niet zo vaak met tofu. Ik eet wel vaak vegetarisch, maar koop niet zo vaak vleesvervangers. Een tofu die al volledig gemarineerd is en waar je dus nog weinig extra mee moet doen, dat klinkt dan wel weer zeer aantrekkelijk. Hup, in het winkelmandje.

En dan nu naar het gerechtje? Het is echt, maar dan ook echt héél lekker!

Benodigdheden, voor 2 personen:

130 g udon noodles (die vind je in de wereldkeuken rayon)

1 blok gemarineerde tofu met curry

2 wortelen

1/3 witte kool

1/2 broccoli

1/2 rode peper

handvol pindanoten

2 stengels lente-ui

Saus: 50 ml sojasaus, 1 el bruine suiker, 1 tl gemberpoeder, 2 el arachideolie, peper

Bereiding:

Breng water aan de kook om de noedels te koken. Snijd de broccoli in roosjes, rasp de witte kool met de mandoline in flinterdunne reepjes en snijd de wortelen in kleine blokjes en de tofu in blokjes. Versnipper de rode peper. Meng alle ingrediënten voor de saus.

Breng de noedels aan de kook. Udon noedels moeten gemiddeld 10 minuten koken, maar kijk even op de verpakking.

Verhit een flinke scheut arachideolie in een grote pan. Voeg er de broccoli en wortel aan toe. Bak enkele minuten aan, zet het vuur lager en het deksel op de pan. Laat een vijftal minuten stomen totdat de groentjes beetgaar zijn. Zet het vuur terug hoger en voeg de rode peper en de tofu toe. Bak enkele minuten en voeg de witte kool toe. Giet er de saus bij, roerbak nog een vijftal minuten.

Snijd de lente-ui in schijfjes. Schep de wok op in mooie borden en werk af met de lente-ui en pindanootjes.

Smakelijk!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *