Comfortfood,  Veggie

Noedels met tofu en groentjes

Ik eet zo’n één à twee keer per week wok, zoals deze noedels met tofu en groentjes. Waarom? Het is gemakkelijk, snel en super lekker. Je kan er restjes groenten mee opwerken en het smaakt altijd. Afwerken met pinda’s, sesamzaadjes of een spiegelei en je bent meteen lekker aan het eten. Het staat meestal in zo’n 20 minuten op tafel. Ideaal!

Vandaag maak ik een wokje met de nieuwe gemarineerde tofu van Delhaize. Je hebt deze in twee varianten, met hazelnoot en met curry. Ik gebruikte voor dit gerechtje die met curry. Zelf kook ik niet zo vaak met tofu. Ik eet wel vaak vegetarisch, maar koop niet zo vaak vleesvervangers. Een tofu die al volledig gemarineerd is en waar je dus nog weinig extra mee moet doen, dat klinkt dan wel weer zeer aantrekkelijk. Hup, in het winkelmandje.

En dan nu naar het gerechtje? Het is echt, maar dan ook echt héél lekker!

Benodigdheden, voor 2 personen:

130 g udon noodles (die vind je in de wereldkeuken rayon)

1 blok gemarineerde tofu met curry

2 wortelen

1/3 witte kool

1/2 broccoli

1/2 rode peper

handvol pindanoten

2 stengels lente-ui

Saus: 50 ml sojasaus, 1 el bruine suiker, 1 tl gemberpoeder, 2 el arachideolie, peper

Bereiding:

Breng water aan de kook om de noedels te koken. Snijd de broccoli in roosjes, rasp de witte kool met de mandoline in flinterdunne reepjes en snijd de wortelen in kleine blokjes en de tofu in blokjes. Versnipper de rode peper. Meng alle ingrediënten voor de saus.

Breng de noedels aan de kook. Udon noedels moeten gemiddeld 10 minuten koken, maar kijk even op de verpakking.

Verhit een flinke scheut arachideolie in een grote pan. Voeg er de broccoli en wortel aan toe. Bak enkele minuten aan, zet het vuur lager en het deksel op de pan. Laat een vijftal minuten stomen totdat de groentjes beetgaar zijn. Zet het vuur terug hoger en voeg de rode peper en de tofu toe. Bak enkele minuten en voeg de witte kool toe. Giet er de saus bij, roerbak nog een vijftal minuten. Giet de noedels af en meng ze onder de groentjes.

Snijd de lente-ui in schijfjes. Schep de wok op in mooie borden en werk af met de lente-ui en pindanootjes.

Tips:

  • De saus van dit gerechtje is echt super lekker. Ik gebruik het niet alleen bij dit gerecht maar schakel het bij veel verschillende wokjes in. Het bevat ingrediënten die ik altijd in huis heb, waardoor de saus heel snel gemaakt is.
  • Experimenteer gerust met verschillende groentjes. De witte kool is echt top hierbij, maar je kan ook gaan voor paprika, erwtjes, paksoi, andere kolen,..
  • Ik vind het héérlijk om mijn wokjes af te werken met pindanoten, maar ga gerust voor sesamzaadjes of cashewnoten en voeg gerust koriander toe als je dat graag lust.
  • De tofu kan perfect vervangen worden door kip, scampi, zalm, runderreepjes,…
  • Dit gerecht bewaart enkele dagen in de koelkast en is de dag nadien extra lekker als lunch. Gewoon even opwarmen en genieten.

Laat het smaken!

Laurence

Als dit gerecht je wel kan bekoren, dan heb ik more where that came from,.. Probeer bijvoorbeeld deze sobanoedels met gewokte spruitjes eens of deze wok met peultjes, shiitake en groene kool.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Noedels met tofu en groentjes

As Cooked By Ginger
Heerlijke noedels met tofu en groentjes. Een noedelgerechtje dat je moet geproefd hebben, zo lekker!
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de wok

  • 130 g udon noedels
  • 200 g gemarineerde tofu, in blokjes vervangbaar door kip, scampi,…
  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 1/3 witte kool in fijne slierten
  • 1/2 broccoli in kleine roosjes
  • 1/2 rode peper versnipperd

Voor de saus

  • 50 ml sojasaus
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el arachideolie
  • peper

Voor de afwerking

  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • handje pindanoten

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de saus en kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een flinke scheut arachideolie in een grote wokpan en voeg er de broccoli en wortel aan toe. Bak enkele minuten, zet het vuur lager en de deksel op de pan. Laat 5 minuten stomen onder de deksel.
  • Zet het vuur terug hoger, haal de deksel van de pan en voeg de rode peper en tofu toe. Bak enkele minuten en doe de witte kool in de pan.
  • Roerbak een minuutje en voeg de saus toe. Meng, roerbak nog enkele minuten op laag vuur en doe de noedels er dan bij.
  • Verdeel over twee borden en werk af met lente-ui en pindanoten.
Trefwoord Kool, Noedels, Tofu

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept