Soep,  Super Healthy

Snelle groentesoep

Soms zijn er zo van die weekends.. Weekends vol overdaad. Recent had ik er zo eentje. Een Bday feestje, gevolgd door een familiebarbecue, gevolgd door vaderdag waarin ik een uitgebreid Midden-Oosters festijn op tafel toverde. Allemaal zo lekker en zo gezellig, maar de maandag nadien. Oef, even alleen nog maar groenten en fruit, aub.

Ik wilde eerst een frisse, lichte salade maken als avondeten, maar bleek best weinig in huis te hebben daarvoor. Dus besloot ik een easy peasy groentesoep te maken. Klaar op een 20 minuten en boordevol vitamientjes. Dikke plus? De kindjes kunnen meteen ook perfect mee eten. Smakelijk!

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 rode paprika

1 courgette

3 wortelen

3 stengels lente-ui

grote handvol erwtjes

1 kipbouillonblokje

1 à 2 laurierblaadjes

50 g volkoren capellini

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Snijd de paprika, courgette en wortelen in kleine blokjes. Je mag de wortelen schillen, maar dit moet niet.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot en bak er de gesneden groentjes in aan. Kruid stevig met peper en zout. Giet er vervolgens water bij totdat de groentjes beginnen te zweven en voeg meteen het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe toe. Laat een kwartiertje koken.

Snijd de lente-ui in schijfjes en voeg toe aan de soep, samen met de erwtjes. Breek de capellini met je handen in kleine stukjes en voeg toe aan de soep. Laat een kleine vijf minuten koken en zet de soep af.

  • TIP 1: Je kan uiteraard ook voor andere pasta gaan, pas je kooktijd aan op de gaartijd van de pasta, maar vul de erwtjes en de lente-ui dan wat later toe. Hiervoor heb je maximum vijf minuten nodig.
  • TIP 2: De soep is extra lekker als hij nog even kan trekken. Het kan dus zeker geen kwaad deze soep de avond voordien of enkele uren op voorhand al te maken.
  • TIP 3: Varieer naargelang de groentjes die je in je koelkast hebt. Dit is echt een soep waarmee je restjes kan opwerken!

Smakelijk eten!

Laurence

2 Comments

  • Luna

    Wat een goede ideeën weer! Kan misschien zelfs met een blik groenten (zonder te lang mee te koken) als je écht niets vers in huis hebt.
    Bedankt! Ga ik zeker eens maken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *