Aperitief,  Vis

Sushi met verse kaas en zalm

Hello lieve vrienden, vandaag zet ik ein-de-lijk eens een receptje voor sushi op de blog. Iets wat nog ontbrak aan de lange lijst van recepten die jullie hier kunnen vinden. Het is meteen een goeike, met de lekkere, smeuïge verse kaas van St Môret, rauwe zalm – al werd die voor deze preggo vervangen door surimi – en groentjes. Gesmaakt dat het heeft! Een beetje sojasaus erbij en je bent aan het eten, genieten.

In de verse kaas van St Môret zit enkel melk, room en een snufje zout. Verder niets van gekke extraatjes. Puur natuur! Je hebt de natuursmaak in vol en in light. Beide geproefd en goedgekeurd.

Je zou misschien denken ‘verse kaas? In sushi?’ maar geen schrik, het gaat er per-fect bij en smaakt zelfs super lekker.

Benodigdheden, voor 28 sushi’s (4 rollen):

4 norivellen (let erop dat op de verpakking ‘voor sushi’ staat)

150 g sushirijst

100 g St Môret – natuur of light

150 g verse zalmfilet – eventueel surimi ter vervanging

1 wortel

1/4e komkommer

bicky-uitjes

Bereiding:

Kook de sushirijst gaar zoals aangewezen op de verpakking en laat afkoelen.

Snijd de wortel en komkommer in fijne reepjes en de zalm in reepjes van één cm dik ongeveer.

Leg je matje om sushi te rollen klaar en leg daarop je norivel. Smeer het in met een laagje verse kaas en laat aan de bovenste rand een vijftal cm open. Leg rijst over de kaas en druk een beetje aan. Verdeel in lijntjes boven elkaar de komkommer, wortel en zalm. Strooi er wat bicky-uitjes overheen en rol strak op. Maak met je vingers het deel dat je open liet nat en rol helemaal toe. Wikkel de rol in plasticfolie en leg in de koelkast. Herhaal met de rest van de norivellen.

TIP: Op de verpakking van de norivellen voor sushi staat een tekening over hoe je alles het beste legt. Als je deze volgt komt alles goed!

TIP: Je kan de sushi ook meteen opeten, maar ik vind het handig ze in de koelkast te bewaren totdat ik ze wil opeten. Door ze strak in plastic folie te wikkelen, zijn de sushi’s extra stevig als je de rol eruit haalt en in stukken snijdt.

Haal de rollen uit de koelkast en snijd in schijfjes. Dresseer op een bord en serveer er wat sojasaus bij. Werk eventueel af met extra bicky-uitjes en/of sesamzaad.

Deeeeelicious!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *