Aperitief,  Feestdagen

Kerstmenu – Hapje: Dadels met een jasje aan

Klaar voor hapje nummer twee vandaag? Het is een klassieker voor sommigen, maar voor anderen dan weer helemaal niet. Bij ons thuis kwam het bijvoorbeeld niet op tafel, dadels uit de oven. Ik ontdekte het dus een beetje later, maar maak er meteen een ultieme dadel van die zowel gevuld is, als een jasje aan krijgt. Een sappig jasje van spek dan nog wel.

Een hapje waarbij zoet en zout perfect in evenwicht zijn. Hoe dan? Lees maar even mee.

PS: Je kan het hapje op voorhand klaarmaken en in de oven zetten wanneer je gasten er zijn.

Benodigdheden, voor 8 hapjes:

8 medjool dadels

8 vellen gerookt ontbijtspek

8 frambozen

8 blokjes gorgonzola (even groot snijden als de framboos ongeveer)

Bereiding:

Easy peasy! Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een inkeping in de dadels – horizontaal, tot aan de pit. Zorg ervoor dat je de dadel niet volledig doormidden snijdt. Haal de pit eruit en steek er een framboos en een blokje gorgonzola in. Draai er een lapje spek rond en leg op de bakplaat met het uiteinde van het lapje spek naar beneden.

Zet 15-20 minuten in de oven. Meteen lauw of warm opeten.

TIP: Als je gorgonzola te straf vindt, kan je altijd brie of een andere zachte kaas gebruiken.

Laat het smaken!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *