Aperitief,  Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

Kerstmenu – Hapje: Spaghettiballetjes

Joehoe, we gaan van start met het As Cooked by Ginger kerstmenu in 3,2,1…. Here we go!

Elk jaar trakteer ik jullie op een heus feestmaal. Feestelijke gerechtjes die als inspiratie kunnen dienen (hopelijk!) voor jullie eigen feestmenu. Ook dit jaar is het van dat. Met veel liefde en zorg heb ik gerechtjes voor jullie uitgewerkt. Te beginnen met de hapjes. Als eerste hapje van het kerstmenu gaan we voor spaghettiballetjes. Omdat bij de feestdagen een vettiger hapje wel mag en kan, hé.

PS: Soubry daagde me uit om een verrassend feestgerechtje te maken met pasta. Verrassend genoeg zo? 🙂

Hebben jullie er zin in? Komt ie!

Benodigdheden, voor ongeveer 16 balletjes (1 pp):

220 g cappellini (ik nam die van Soubry)

250 g ricotta

50 g geraspte parmezaan

25 g paneermeel

2 el verse peterselie

120 ml passata

1 ei

1 el oregano, 1 el basilicum

1 tl lookpoeder

peper, zout

Afwerking: pot rode pesto, parmezaan, rucola

Bereiding:

Kook de pasta, giet af en spoel meteen onder koud water. Doe de pasta in een mengkom en voeg alle ingrediënten toe. Vergeet niet stevig te kruiden met peper en zout. Voeg gerust extra kruiden toe die je graag hebt zoals paprikapoeder, uipoeder, chili,… Meng goed. Ik deed dit uiteindelijk met mijn handen omdat dat veel gemakkelijker ging. Laat u gaan, zou ik zo zeggen.

Verhit de friteuse op 160 gr. Neem er een ijsschep bij (dit werkt het gemakkelijkst) en schep hoopjes uit de pastamengeling. Rol hiervan balletjes, dit gaat heel gemakkelijk. Frituur de balletjes ongeveer 4-5 minuten in de frietketel.

Laat uitlekken op keukenpapier. Smeer op kleine bordjes een halve eetlepel rode pesto uit. Doe daarop een hoopje rucola en daarover wat parmezaanschilfers. Leg er een balletje op, een vorkje erbij en klaar om te smullen.

Laat het smaken,

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *