Ovenschotels,  Vlees

Ovenschotel met butternut en kip

Een heerlijke ovenschotel zoals deze ovenschotel met butternut en kip… Ik kan het alvast van tijd tot tijd zeker appreciëren. Tijdens de herfst en de winter zijn het zeer welkome gerechtjes. Plus, ze zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken zodat je er op het moment zelf nog weinig werk aan hebt. Alleen maar voordelen aan die ovenschotels. Blij was ik dus wel toen ik deze tegen kwam in het Delhaize Magazine. Een prachtig magazine boordevol lekkere gerechtjes, de mooiste fotografie en toffe tips en verhalen.

Ik kwam dus dit gerechtje tegen: Kippenblokjes uit de oven met butternut en kokosmelk. Weinig ingrediënten en weinig werk. Het perfecte gerecht voor na een drukke werkdag dus. Willen jullie het receptje? Dat vinden jullie dus in het magazine, maar ook op As Cooked by Ginger. Al voegde ik er wel wat extraatjes aan toe en liet ik de look weg. Benieuwd?

Benodigdheden, voor 2 personen:

350 g kipfilet

1/2 butternut

350 ml kokosmelk uit blik

5 el olijfolie

1/2 tl sambal

1 tl rode currypasta

1 laurierblaadje

3 cm verse gember

1 tl basilicum

peper, zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de gember. Schil de butternut en snijd in relatief grote blokjes. Snijd de kip in stukken. Doe beide samen in een grote mengkom en voeg er de rode peper, laurier, olijfolie, basilicum, peper en zout aan toe. Rasp er ook de gember boven. Voeg de sambal en currypasta toe en meng goed.

Voeg de kokosmelk toe en meng nog een keertje heel goed. Doe het geheel in een ovenschotel en zet een uur in de oven.

Tips:

  • Delhaize stelt voor om dit gerecht met rijst te eten. Sowieso heel erg lekker, maar wij aten het met krokant geroosterd Turks brood. Beide zijn een lekkere optie, net zoals naan brood.
  • Ga gerust eens voor kalkoen of kippenhaasjes voor dit gerecht in plaats van kipfilet.
  • Durf eens wisselen van currypasta. Rode currypasta is heel lekker, maar het is zeker ook top met gele of groene currypasta.

Laat het smaken!

Laurence

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ovenschotel-butternut-3-1-683x1024.jpg

Denk je dat je dit gerecht wel lekker zou vinden? Dan ga je zeker deze linzencurry met kikkererwten, deze curry van quinoa en groentjes en deze curry van vis en mango ook geweldig vinden!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Ovenschotel met butternut en kip

As Cooked By Ginger
Een heerlijke ovenschotel met butternut en kip. Comfortfood voor die koude, winterse avonden!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 g kipfilet in blokjes
  • 1/2 butternut geschild, in blokjes
  • 350 ml kokosmelk
  • 1/2 tl sambal
  • 1 tl rode currypasta
  • 1 laurierblaadje
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 1 tl basilicum
  • 3 el olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de kip, butternut, gember, sambal, rode currypasta, sambal, laurier, olijfolie en basilicum.
  • Kruid met peper en zout, meng en voeg de kokosmelk toe. Meng nog eens goed en doe het geheel in een ovenschotel.
  • Zet één uur in de oven en serveer met rijst of Turks brood.

Notities

  • Kipfilet kan vervangen worden door kippenhaasjes of kalkoenfilet, in reepjes of blokjes gesneden. 
  • Butternut kan vervang worden door een andere stevige pompoen. 
  • Rode currypasta kan vervangen worden door gele of groene currypasta. 
  • Geen fan van spicy food? Laat de sambal dan achterwege. 
Trefwoord Butternut, Kip, Ovenschotel

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept