Comfortfood,  Veggie

Linzencurry met kikkererwten

Van tijd tot tijd genieten van een heerlijke bowl curry, dat kan smaken. Het is ook gewoon zo’n veelzijdig gerecht. Je kan er zoveel mee doen. Je kan kiezen welke groentjes, kruiden, vlees, vis, vleesvervangers,… je erin doet. Helemaal geweldig, vind ik dat. Zo’n grote kom curry met wat rijst of rijstnoedels kan echt tellen als comfortfood ook. Een kom troostvoer, gemaakt zoals jij het wilt.

Vandaag gaan we voor een curry met rode linzen en kikkererwten. Goedgekeurd door de husband. Ikzelf kan sinds de zwangerschap de felle Oosterse kruiden niet goed verdragen. Het is voornamelijk de geur die me ervan weerhoudt van het gerecht te genieten. Zo spijtig! Maar dan hebben we de husband om het gerecht te testen en het is volledig goedgekeurd. Lekker!

IMG_1245

Benodigdheden, voor 2 personen:

100 g ongekookte rode linzen

1 tl verse gember, fijngesneden

1 el rode currypasta

1/2 el currypoeder

1/2 tl komijn

1/2 tl kurkuma

1 tl rietsuiker

1 blik tomatenblokjes

1 blik kikkererwten (265 g uitgelekt gewicht)

peper, zout

Afwerking: kokosroom en versnipperde peterselie

IMG_1247

Bereiding:

Spoel de linzen met water en breng ze vervolgens met 350 ml water aan de kook. Laat dit zo’n 15 minuten garen. Het water zal tegen dan volledig ingekookt zijn.

Terwijl de linzen koken, neem je er een grote wokpan bij en verhit je er een flinke scheut olijfolie in. Voeg de gember, currypoeder, kurkuma, komijn, peper, zout, rietsuiker en rode currypasta toe. Roer en stoof een minuutje aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met de kikkererwten. Meng alles, breng aan de kook en voeg dan ook de gare linzen toe. Meng, laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.

IMG_1246

Kook rijst naar keuze gaar. Neem er twee mooie kommen bij, verdeel de rijst erover en schep dan een hoeveelheid curry naar keuze in de borden. Werk af met wat druppels kokosroom en wat peterselie.

Zeer lekker, enjoy!

IMG_1248

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *