Healthy,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

Havermoutrepen met koffie

Havermoutrepen met koffie. Waarom, Ginger? Wel, je hebt zo van die dagen… dat je het gewoon niet trekt van je ontbijt tot aan je lunch of van je lunch tot je avondmaal. Bij mij is dat zo goed als elke dag. Zeker tussen mijn lunch en avondmaal kan ik niet zonder een snack om die namiddagdip te verhelpen. Op werkdagen los ik dat meestal op met fruit, fruit en nog eens fruit. Maar zo af en toe lust ik wel eens iets anders. Als mijn energie echt op een laag pitje staat, waag ik me aan een energiereep of stukje bananenbrood. Liefst eentje dat helemaal homemade is. Zo heb je perfect onder controle hoeveel van alles je erin doet, met welke zoetstof je werkt, welke noten, zaden,.. je er wel/niet in doet. Helemaal naar eigen smaak en noden dus.

Deze havermoutrepen met koffie zijn écht heel lekker. De meest gezonde energierepen in de winkel vind ik vaak niet zo geweldig lekker van smaak en daarom maak ik ze zelf. Deze zijn op basis van havermout en rijstsiroop en ze zijn gewoon toplekker. In dit huishouden zaten we er snel door. Je kan ze ook invriezen, maar daar zijn we zelfs niet toe gekomen. Zo lekker zijn ze!

Benodigdheden, voor 10 repen:

150 g havermout

50 g amandelen, grof gehakt

1 flinke el koffiebonen (8g)

40 g chocoladedruppels

20 g kokospoeder

60 g pindakaas

25 g kokosolie

125 ml rijstsiroop

snuf zout

Afwerking: 100 g pure chocolade

Bereiding:

Rooster de grof gehakte amandelen kort in een koekenpan op het vuur. Maal de koffiebonen met de vijzel tot fijn poeder. Neem er een grote kom bij en meng er de fijngemalen koffiebonen, havermout, amandelen, kokospoeder, chocoladedruppels en snuf zout in.

Smelt de pindakaas, rijstsiroop en kokosolie in een steelpan op het vuur, roer regelmatig. Wanneer dit tot één mooi geheel versmolten is, giet je het bij de droge ingrediënten. Meng goed zodat alles nat is. De chocoladedruppels zullen wat smelten hierdoor, hmm!

Leg een vel bakpapier in een rechthoekige kom en doe het mengsel erin. Druk goed aan (ook in de hoekjes) en zorg dat alles gelijk verdeeld is.

Smelt de pure chocolade en sprenkel deze over het geheel. Zet 20 à 30 minuten in de diepvries. 

Haal uit de diepvries, snijd in repen en bewaar ze in de koelkast of eet op!

Tips: 

  • Je kan ook meteen gemalen koffiepoeder gebruiken in plaats van koffiebonen die je fijn maalt. 
  • Je kan ook instant koffiepoeder gebruiken maar de smaak zal een heel stuk minder straf zijn. Ik verkies gemalen koffie. 
  • De rijstsiroop kan vervangen worden door honing. Honing zal meer doorsmaken dan rijstsiroop. Beide zijn lekker!
  • Je kan het recept verdubbelen en de repen invriezen zodat je een voorraadje hebt voor die energieloze dagen. 
  • Bewaren: De repen blijven vijf dagen goed in een afgesloten doosje in de koelkast en je kan ze in een afgesloten zakje 2-3 maanden bewaren in de diepvries.
  • Deze repen zijn niet kidsproof door de koffie die erin zit. 

Laat het smaken!

Laurence

Zijn dit soort receptjes helemaal jouw ding? Dan moet je zeker eens kijken naar deze haverballetjes met pindakaas of naar deze lekkere, gezonde ontbijtkoekjes. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Havermoutrepen met koffie

As Cooked By Ginger
Krachtige, energiegevende havermoutrepen met koffie. Echte koffiebonen, havermout, pindakaas en een toets van kokos,.. Gewoonweg heerlijk!
Totale tijd 45 min
Gang Snack
Keuken Belgisch
Porties 10 repen

Ingrediënten
  

Voor de havermoutrepen:

  • 150 g havervlokken
  • 50 g amandelen geroosterd, grof gehakt
  • 8 g koffiebonen fijngemalen
  • 40 g chocolate chips
  • 20 g kokospoeder
  • 60 g pindakaas
  • 25 g kokosolie
  • 125 ml rijstsiroop of honing
  • 1 snuf zout

Voor de afwerking:

  • 100 g pure chocolade

Instructies
 

  • Meng de havervlokken, amandelen, gemalen koffie, chocolate chips en kokospoeder.
  • Doe de pindakaas, kokosolie en rijstsiroop in een steelpan en smelt tot één geheel op middelmatig vuur.
  • Giet bij de droge ingrediënten en meng heel goed.
  • Leg een vel bakpapier in een rechthoekige schaal en doe het beslag erin. Druk goed aan, ook in de hoekjes, en verdeel gelijkmatig.
  • Smelt de pure chocolade in de microgolfoven (of au bain-marie) en sprenkel over het geheel. Zet 20 tot 30 minuten in de koelkast, snijd in repen en serveer.
Trefwoord Havermout, Koffie, Pindakaas

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept