Muffins & Gebakjes,  Snacks

Haverballetjes met pindakaas

Je kent het wel, de energy balls of energy bites, de balletjes waar de fitfoodies je mee doodgooien. Ikzelf eet graag gezond, maar geniet ook van mijn zoete zondes en een chipske van tijd tot tijd (ahum, of vijf keer per week). Het punt is dat ik mezelf nu niet meteen als een fitfoodie zie, eerder een blogger die van gezonde en lichte maaltijden houdt maar ook niet zonder haar koekjes of chipjes kan. En sport? Zucht, staat op het lijstje met goede voornemens, ooit 😉 Maar dus, deze haverballetjes zijn voor mezelf nu niet meteen een snelle snack voor ik naar de fitness vertrek maar gewoon lekkere smaakballetjes die een goed alternatief zijn voor koekjes.

Benodigdheden, voor ongeveer 12 balletjes:

120 g havervlokken

120 g pindakaas

60 g chocolate chips

70-80 ml ahornsiroop

2 el gemalen lijnzaad

Bereiding:

Easy peasy! Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en voeg er vervolgens de pindakaas en ahornsiroop aan toe. Meng alles heel goed onder elkaar en rol balletjes van het mengsel.

Om het even in real life te tonen, heb ik een leuke video voor jullie gemaakt. Joehoe!

Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast en voilà, ze zijn klaar.

Je kan ze enkele dagen bewaren in de koelkast. Ideaal om op zondag aan je mealprep toe te voegen zodat je lekkere snacks hebt doorheen de week.

TIP: Ik vind ze het lekkerst met pindakaas, want hmmm pindakaas, maar je kan ze gerust ook met andere notenboters maken.

Enjoy!

Laurence

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *