Pasta,  Vis

Spaghetti met gegrilde tonijn

Zoals beloofd in het begin van januari, toen ik mijn nieuwjaarsmenu aan jullie voorstelde, ging mijn recept van het hoofdgerecht nog online komen. En hier is hij dan, de lekkere pasta met een stukje fantastische vis. Vis die je het best zo puur mogelijk laat, die zo lekker is dat je er amper nog iets mee moet doen. Producten die voor zich spreken, I love it!

De eerste denkrichting die mijn hersenen maken wanneer ik aan tonijn denk is: noedels, pindanoten, vissaus, sojasaus,… Maar ik besloot niet voor mijn eerste associatie te gaan, maar om er een lekker pastaatje bij te maken. Gewoon helemaal geslaagd, hoor! Beslis zelf maar even wat je er van vindt.

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 stukken kraakverse tonijn (150-200g pp)

200-250 g speltspaghetti

250 g kerstomaten

bussel waterkers

handvol rucola

1/2 rode peper

verse bieslook

gedroogde peterselie

witte wijn

1/2 groentebouillonblokje

peper, zout

olijfolie

Afwerking: parmezaanschilfers

unnamed-10
Ik heb maar één foto van het gerecht, maar ik wou jullie het recept niet ontzeggen omdat het ZO lekker is.

Bereiding:

Kook de pasta gaar zoals aangewezen op het pakje. Ondertussen maak je de saus voor de pasta al klaar. Verhit een héle flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de versnipperde verse bieslook toe (dit mag veel zijn!) en vervolgens de versnipperde rode peper (zonder pitjes, maar doe gerust met als je goed tegen pikant kan). Stoof kort aan en voeg dan de kerstomaten toe die je in twee gesneden hebt. Kruid met peper, zout en de gedroogde peterselie. Als de tomaatjes plat beginnen te worden, giet je de wijn erbij. Dit mag ook veel zijn. Ik goot er 1/3 van de fles bij ongeveer, misschien iets minder. De pan mag gerust volledig onder staan. Voeg ook het bouillonblokje toe dat je over de saus verkruimelt. Laat vervolgens de alcohol uitkoken, maar laat het niet zo lang uitkoken dat er geen vocht meer overblijft. Giet de pasta af en bewaar voor de zekerheid wat van het kookvocht (voor het geval dat je teveel van de wijn hebt laten weg koken). Voeg de pasta toe en meng heel goed! Bij mij was er voldoende saus aanwezig om de volledige pasta te bedekken. Als het bij jou te droog is, voeg je best wat van het kookvocht toe en eventueel een beetje extra olijfolie. Voeg als laatste de volledige bussel waterkers toe, die je grof hakt en een handje rucola en meng nog eens goed.

Zet apart en houd warm door het vuur heel laag te zetten en de pasta af te dekken.

Nu gaan we de tonijn grillen. Dit duurt maar heel even. Verhit een grillpan op het vuur. Zorg dat de pan heter dan heet is. Ondertussen wrijf je de boven-en onderkant van de tonijnsteaks in met een heel fijn laagje olijfolie en kruid je met wat peper. Grill de steaks 30 seconden tot 1 minuut aan elke kant en het is klaar. Laat het niet verder garen want dat zou zo’n zonde zijn. Je hoort hem lekker rauw te eten.

Dresseer een hoopje pasta op je bord, kruid eventueel met wat extra peper, en leg daar de tonijn op. Werk af met parmezaanschilfers, indien gewenst.

Gewoon goddelijk! Ik beloof het.

Smakelijk!

 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *