Gevogelte,  Pasta

Groene erwtjespasta met kip en spinazie

Groene erwtjespasta met kip en spinazie. Vandaag nog eens een heerlijke pasta op ‘As cooked by Ginger’ én het is ook nog eens een snelle en eiwitrijke pasta. Want ik gebruik vandaag pasta op basis van groene erwtjes. Ik kwam deze tegen in de winkel en ik eet stiekem heel graag erwtjes én het zag er ook nog eens goed uit, dus hop, in de winkelkar en experimenteren maar.

Als foodblogger is het belangrijk om zoveel mogelijk te experimenteren. Je creativiteit stimuleren, zeg maar. Eigenlijk geldt dit voor iedereen. Zoveel mogelijk producten proberen en experimenteren met (gezonde) voeding. In de mate van het mogelijke, uiteraard. Voor mij is het alvast mijn grootste hobby en ik houd jullie hier graag van op de hoogte. Volg dus maar even mee.

Wat heb je nodig?

  • Groene erwtenpasta: pasta obv groene erwtenmeel
  • Kip: filets of haasjes
  • Verse spinazie
  • Courgette
  • Room: ik gebruik culinaire room
  • Witte wijn: droge, geen zoete
  • Kruiden: gemberpoeder, currypoeder, paprikapoeder, basilicum
  • Verse bieslook

Wat moet je doen?

De pasta staat snél op tafel. Zet je ingrediënten goed klaar en dan is je gerecht in no time klaar. Snijd dus de kipfilets en de courgette in blokjes en zet de rest van de ingrediënten klaar.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er de blokjes kip in aan. Kruid deze met alle droge kruiden die in het lijstje staan. Bak de kip goed aan zodat de blokjes een mooi korstje krijgen. Voeg snel na de kip de courgetteblokjes toe en laat enkele minuten aanstoven. Kruid met peper en zout.

Giet vervolgens de wijn erbij. Laat een paar minuten uitkoken, zet het vuur wat lager en voeg dan de room toe en de versnipperde bieslook. Kruid opnieuw met peper, zout. Roer, laat even koken en voeg dan de spinazie toe. Laat de spinazie slinken en zet de saus dan veel lager zodat hij niet meer kookt, maar wel warm blijft.

Kook de groene erwtjespasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer heel goed en laat een beetje intrekken. Schep de gewenste hoeveelheid in de borden en laat het smaken.

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Groene erwtjespasta: Deze pasta is eiwitrijk en voedzaam maar als je liever gewone of spelt- of volkoren pasta of eender welke pasta verkiest, gebruik dan gerust deze. Je eten moet vooral smaken!
  • Veggie: Je kan deze pasta perfect veggie maken door de kip weg te laten en de pasta zo te eten of een vleesvervanger toe te voegen.
  • Op voorhand maken: Je kan de pasta op voorhand maken en de gewenste portie opwarmen in de microgolfoven. Hij is wel het lekkerst à la minute, maar de restjes smaken zeker ook nog de dag nadien.
  • Bewaren: de pasta blijft 2-3 dagen goed in de koelkast. Warm hem maximum maar één keer op.

Ben jij ook verliefd op gezonde(re) en voedzame pasta’s? Check dan zeker deze parels eens.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Bord met pasta kip en spinazie

Groene erwtjespasta met kip en spinazie

As Cooked By Ginger
Een lekkere, eiwitrijke en voedzame groene erwtjespasta met kip en spinazie. Super gemakkelijk om te maken en het staat in no time op tafel. Genieten!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 pan met hoge randen
  • 1 Kookpot

Ingrediënten
  

  • 250 g groene erwtjespasta of pasta naar keuze
  • 400 g kip in blokjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl basilicum
  • 1/2 courgette in kleine blokjes
  • 120 ml witte wijn
  • 250 ml room
  • 20 stengels verse bieslook versnipperd
  • 150 g spinazie
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng water aan de kook voor de erwtjespasta.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in de pan met hoge randen en bak er de kip in aan.
  • Voeg alle droge kruiden toe: gemberpoeder, currypoeder, paprikapoeder en basilicum.
  • Bak goed aan en voeg dan de courgette toe. Roerbak enkele minuten en kruid met peper en zout.
  • Giet de witte wijn erbij en laat uitkoken.
  • Zet het vuur wat lager en giet de room erbij en voeg de bieslook ook toe. Meng goed en kruid bij met peper en zout.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur laag en kook de pasta.
  • Giet de pasta af en meng onder de saus. Laat 5 minuutjes trekken en serveer.
  • Tip: Ik werk de pasta graag af met parmezaan en rode pepervlokken.
Trefwoord Kip, Pasta, Spinazie

 

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept