Comfortfood,  Gevogelte,  Lunch

Quesadillas met kalkoen

Mmmmm, quesadillas. Kazig, heerlijk, calorierijk comfortfood. Heaven! Een hit op feestjes en etentjes. Je kan ze in kleine taartstukjes snijden en zo heeft iedereen een heerlijk hapje. Je kan ook experimenteren met verschillende ingrediënten, maar kaas moet er wel altijd tussen. No quesadilla zonder cheese, natuurlijk.

Wij aten het met een salade van komkommer en kerstomaatjes en guacamole, maar ook met de sides en de saus kan je experimenteren. Wat een geweldig comfortfood! Oh en ook waar katervoer. Je kater zal meteen minder zwaar aanvoelen na een quesadilla (of drie, vier).

IMG_1789-2

Benodigdheden, voor 2 personen (voor een normaal hongertje)

Voor de quesadilla: 

2 tortillavellen

1 groot kalkoenlapje (of 2 kleinere)

1/2 rode paprika

klein potje maïs

enkele stengels lente-ui

1/2 rode ui

5-6 lapjes cheddar, ongeveer, afhankelijk van je kaasnood

optioneel: koriander

Voor de afwerking: 

2 avocado’s + olijfolie, look, peper, zout, 1 el citroensap

1/2 komkommer

grote handvol kerstomaten

peper, zout, olijfolie

IMG_1795-2

Bereiding:

Sla het kalkoenlapje goed plat. Geen zorgen, ik heb ook niet zo een speciale hamer. Ik leg de kalkoen tussen twee lagen plasticfolie en sla er met een pan op. Niet ideaal, but it’ll do. Bak vervolgens het lapje, vergeet niet te kruiden met peper en zout, en zet aan de kant. Snijd de paprika in fijne reepjes, alsook de ui. Stoof deze aan in de pan totdat ze gaar zijn en zet eveneens aan de kant. Laat de maïs uitlekken en snijd de stengels lente-ui in kleine schijfjes.

Leg nu een tortillavel op een bord. Snijd de kalkoen in reepjes en verdeel de helft over de helft van de tortilla. Leg er dan wat van de de gestoofde paprika en ui over en vervolgens de maïs en lente-ui. Doe er eventueel nog wat koriander bij als je dit graag hebt. Verdeel er de cheddar over. Je legt er de hoeveelheid lapjes op die je zelf wilt, ik leg er 2-3 velletjes op. Plooi de tortilla dicht. Doe hetzelfde met de tweede tortilla.

IMG_1800-2

Verhit een grillpan op het vuur tot hij erg heet is of verhit je panini-toestel. Ik heb een wafelijzer waarbij ik ook onderdelen heb om er een grilltoestel van te maken. Dit is gemakkelijk omdat de quesadilla op deze manier meteen aan beide kanten gegrild wordt. Als je dit niet hebt, bak je de quesadilla aan in de grillpan en draai je hem na enkele minuten om. Voorzichtig draaien!

TIP: Als je de quesadilla met de grillpan bakt, kan je hem eventueel vast prikken met tandenstokers zodat de inhoud er niet uit valt bij het draaien.

Snijd tijdens het grillen de komkommer in blokjes en de kerstomaten in twee. Doe dit samen in een kommetje en voeg een scheutje olijfolie en peper en zout toe.

Doe de avocado’s in een ander kommetje en voeg een scheutje olijfolie, citroensap, peper, zout en look toe. Prak het geheel met een vork totdat zich een lekkere guacamole vormt.

Snijd de quesadillas in twee en serveer met de salade en de guacamole.

Zo genieten!

Smakelijk,

Laurence

IMG_1797-2

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *