Gevogelte,  Lunch,  Salades

Quinoasalade met kippenbouten

Deze moeten jullie dringend maken. Dit is zoooo lekker! Toen ik nog maar net quinoa had leren kennen, maakte ik het altijd klaar als een warm gerecht met wat wokgroenten en een vleesje of visje. Sinds deze zomer maak ik het regelmatig klaar als een koude salade. Overheerlijk! De salade op zich is ook perfect als lunch. Je zal je collega’s nogal eens jaloers naar je potje quinoa zien loeren. Ik lees trouwens altijd dat je quinoa moet uitspreken als ‘kienwa’, maar dat vind ik toch maar vreemd. Nog niemand gevonden die het zo zegt trouwens. Wij Limburgers zeggen gewoon liefst ‘kienooowa’. Lekker zingerig. Self-fulfilling prophecy ofzoiets. Ach ja, quinoa is zeer up and coming onder de healthfreaks, maar ook de not so healthfreaks leren het kennen. Enkel de Bourgondiërs (lees: mijn familie) moeten nog overtuigd worden. Ik ben ermee bezig. Er komen zeker nog heerlijke quinoa-recepten op de blog, maar laten we alvast beginnen met deze topper.

IMG_5608

Benodigdheden, voor 2 personen:

120 g quinoa

4 kippenbouten (meestal is dat 1 voor mij, 3 voor het lief, maar jullie vechten het zelf maar uit)

100 g (lactosevrije) feta

ongeveer 15 kerstomaten

handvol zwarte olijven

2 stengels lente-ui

handvol pistachenootjes

Kruiden: peper, zout, currypoeder, paprikapoeder

1 bouillonblokje, kip

boter, olijfolie

IMG_5610

Bereiding:

Je kookt de quinoa best de avond ervoor of een paar uurtjes op voorhand, zodat hij zeker koud is. Voor de kippenbouten, tel je een uur.

Gaar de quinoa zoals aangewezen op de verpakking. Kook 1 deel quinoa (spoel de quinoa altijd eerst even af onder koud water) met 2 delen water. Voeg het bouillonblokje toe en laat koken totdat het water volledig is opgenomen.

IMG_5606

Leg de kippenbouten in een ovenschaal. Meng 1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder, flinke snuf zout en peper. Smeer de bouten ermee in. Smeer wat boter op de kippenbouten en zet ze 30 minuten in de oven. Draai ze nadien om, smeer er opnieuw een beetje boter op en zet vervolgens nog eens 30 minuten in de oven.

IMG_5611

Snijd nu de feta, olijven, kerstomaten en pijpajuin in stukjes. Haal de pistachenoten uit hun schelpje. Neem de quinoa erbij, voeg alle ingrediënten toe en meng alles door elkaar. Gooi de pistachenoten er pas vlak voordat je het eten serveert over, anders worden ze plat.

Doe een portie quinoa in een kommetje of op een bord en leg er 1 of 2 kippenbouten bij. Nu ben je helemaal klaar om fantastisch lekker te eten.

Smakelijk!

IMG_5609

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *