Kippengehaktbroodje met graanmosterd
Het is weer maandag en normaal zouden we dikke ogen hebben van het gebrul van zondagavond. Het ‘ik moet morgen weer gaan werken’-gebrul. MAAR, vandaag niet, nee nee. Vandaag is het een feestdag en stellen we het gebrul uit tot vanavond. Voor de meesten dan toch, niet voor mij. Ik heb verlof genomen tot en met woensdag. Jawel, ik durf dat zomaar. Het is geen feestelijk avondmaal vandaag, maar het is nu ook niet dat het kerstmis is, hé. Plus, het is wel een lekker maal, feestelijk of niet en dat is wat telt. Toch?
Benodigdheden, voor 2 personen:
400 g kippengehakt
handvol verse basilicum
handvol verse peterselie
handvol verse bieslook
1/2 ui
peper, zout
paneermeel
graanmosterd
salade naar keuze
TIP voor saus bij dit gerecht: Champignonsaus!
Bereiding:
Doe het gehakt in een mengkom. Versnipper alle kruiden en de ui fijn en voeg toe aan het gehakt. Kruid met peper en zout en voeg wat paneermeel toe. Meng alles tot een mooi gehaktbroodje.
Neem er een pot bij, eentje waar je een deksel op kan zetten. Zet op het vuur en verhit er een flinke klont boter en een scheutje olijfolie in. Leg het vleesbroodje erin. Korst het aan op hoog vuur en zet dan op laag vuur met de deksel erop. Draai het af en toe om. Het duurt ongeveer een 20-tal minuten vooraleer het broodje gaar is. Als je het voor meer mensen maakt en dus meer gehakt gebruikt, moet je iets meer geduld hebben.
Neem er een grote schotel bij en snijd het gehaktbroodje in schijfjes. Doe wat graanmosterd in een kommetje en maak je salade. Ik maakte er eentje met rucola, radijsjes, radijsscheutjes en komkommer. Daar deed ik gewoon wat olijfolie bij.
Gewoon lekker.
Enjoy!
2 Comments
Brenda
Vandaag het gehaktbroodje gemaakt. Eigenlijk een beetje als testje voor het kerstmenu. Het was heel erg lekker. Ook als het het kerstmenu niet haalt zal dit zeker nog eens op onze menu verschijnen.
Een tip voor een warm sausje zou nog wel welkom zijn, zo wordt het ook meer een winter receptje ;).
As Cooked By Ginger
Hoi Brenda, leuk om te horen! En bedankt voor de tip 🙂 Er staat een heerlijk receptje voor champignonsaus op de blog. Ik zal het erbij zetten, goed idee!