Koekjes

Zondag Bakdag: Kokosrotsjes

IMG_2619

Mmmmm, kokosrotsjes. Zo lekker! Ik ben geen supergrote kokosfan. Als iemand op het werk trakteert met Celebrations, zal ik never nooit niet een bounty pakken. Ik zal met volle overgave gaan voor de Malteser, Milky Way en/of Twix. Dan komt Snickers en Mars en dat karamelachting ding waarvan ik de naam niet ken en dan pas zal ik gaan voor de Bounty, omdat het niet anders kan en iedereen de lekkere er al uit gegeten heeft. Ik zou zelfs kunnen overwegen om er gewoon geen te nemen. Desondanks vind ik deze kokosrotsjes verrukkelijk. Het lief en zijn collega’s waren het met me eens. Het lief lust ook niet zo graag kokos en dat was dan ook zijn eerste opmerking. Totdat hij ze proefde en er toen ineens vijf op één dag at. Artisanale kokosrotsjes zien er ook zalig uit. Ze zijn helemaal niet perfect gevormd zoals die uit een pakje. Ze zien er veel smakelijker uit en meer nog, ze zien er niet alleen lekkerder uit, dat zijn ze ook écht. Zeker een aanrader. Oh, en helemaal niet moeilijk! Nog een reden om er volledig voor te gaan dus.

Benodigdheden:

3 eiwitten

170 g kokospoeder

250 g suiker

1 zakje vanillesuiker

Optioneel: 100 g donkere chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten stijf met de elektrische garde. Dat is altijd een beetje geduld hebben en stiekem is dat één van mijn minst favoriete activiteiten, maar no pain, no gain. Doe de opgesteven eiwitten in een grote mengkom en spatel er voorzichtig de twee soorten suiker onder. Voeg dan in twee keer het kokospoeder toe en meng goed. Neem een spuitzak en doe het mengsel erin. Knip het puntje eraf en spuit hoopjes op een bakplaat die je met bakpapier bedekt hebt. Ik maakte er ongeveer 20, maar dat hangt er vanaf hoe groot je ze wilt. Maak er dus hoopjes mee en druk ze een beetje samen zodat ze niet uit elkaar vallen. Zet 25 minuten in de oven.

IMG_2623

Laat de rotsjes volledig afkoelen en smelt dan 100 g chocolade au bain-marie. Sprenkel de gesmolten chocolade met een lepel over de koekjes zodat je mooi versierde prachtjes krijgt. Mooi om naar te kijken en nog mooier om in je mond te steken.

Zet een tasje koffie, neem een rotsje en geniet!

IMG_2621

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *