Chocolade,  Koekjes,  Snacks

Kokosrotsjes

Mmmmm, kokosrotsjes. Zo lekker! Ik ben geen supergrote kokosfan. Als iemand op het werk trakteert met Celebrations, zal ik never nooit niet een bounty pakken. Ik zal met volle overgave gaan voor de Malteser, Milky Way en/of Twix. Dan komt Snickers en Mars en dat karamelachting ding waarvan ik de naam niet ken en dan pas zal ik gaan voor de Bounty, omdat het niet anders kan en iedereen de lekkere er al uit gegeten heeft. Ik zou zelfs kunnen overwegen om er gewoon geen te nemen.

Maar kokosrotsjes? Ja, dat wel!

Desondanks vind ik deze kokosrotsjes verrukkelijk. Het lief en zijn collega’s waren het met me eens. Het lief lust ook niet zo graag kokos en dat was dan ook zijn eerste opmerking. Totdat hij ze proefde en er toen ineens vijf op één dag at. Artisanale kokosrotsjes zien er ook zalig uit. Ze zijn helemaal niet perfect gevormd zoals die uit een pakje. Ze zien er veel smakelijker uit en meer nog, ze zien er niet alleen lekkerder uit, dat zijn ze ook écht. Zeker een aanrader. Oh, en helemaal niet moeilijk! Nog een reden om er volledig voor te gaan dus.

Wat heb je nodig?

  • Eieren: enkel de eiwitten
  • Suiker
  • Vanillesuiker
  • Kokosrasp
  • Pure chocolade

Wat moet je doen?

Je maakt in principe een meringue door je eiwitten op te kloppen in de keukenmachine met het garde opzetstuk. Wanneer ze bijna stijf zijn, voeg je lepel per lepel je suiker toe. Je hebt onder deze suiker alvast de vanillesuiker gemengd.

Laat op hoogste snelheid draaien tot je suiker volledig toegevoegd is en laat dan nog enkele minuten verder kloppen totdat je een stevige meringue hebt die niet meer lopend is, maar zachte pieken vormt.

Spatel er vervolgens de kokosrasp onder en schep het geheel dan over in een spuitzak. Knip de spuitzak breed genoeg af en spuit dan hoopjes op de bakplaat (leg er een vel bakpapier onder). De oven in en tadaaa!

Nog afwerken met gesmolten chocolade en je bent helemaal klaar. Yum!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Eiwitten opkloppen: Zorg ervoor dat je mengkom en je garde volledig proper zijn. Als ze nog wat vettig zijn, kan het zijn dat je eiwitten niet goed opstijven en je meringue lopend gaat blijven.
  • Wees geduldig en voeg echt lepel per lepel de suiker toe aan de eiwitten om de perfecte meringue te krijgen.
  • Spuitzak: Heb je dit niet in huis? Geen nood, je kan er ook zonder en gewoon hoopjes op de bakplaat leggen met een lepel. Het mengsel is vrij hanteerbaar met de handen ook. Je kan ook zelf een spuitzak maken door gewoon een plastic diepvrieszakje te gebruiken.
  • Bewaren: De kokosrotsjes blijven 4 dagen goed in een afgesloten doos op het aanrecht.

Veel bakplezier!

Benieuwd naar welke toffe gebakjes ik nog voor jullie in petto heb? Check dan eens deze lekkernijen.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Kokosrotsjes

As Cooked By Ginger
Heerlijke, klassieke kokosrotsjes. Afgewerkt met chocolade. Zoveel beter wanneer ze homemade zijn. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert, Gebak, Snack
Keuken Belgisch
Porties 18 kokosrotsjes

Equipment

  • 1 keukenmachine met garde opzetstuk of elektrische garde

Ingrediënten
  

  • 3 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 170 g kokosrasp ook kokospoeder genoemd
  • 50 g pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Doe de eiwitten in de keukenmachine met het garde opzetstuk. Mix de eiwitten stijf. Meng ondertussen de vanillesuiker onder de suiker.
  • Wanneer de eiwitten bijna stijf zijn, voeg dan lepel per lepel de suikermengeling toe. Het is belangrijk dat dit lepel per lepel gebeurt dus voeg het zeker niet allemaal tegelijk toe.
  • Wanneer de suiker volledig toegevoegd is, laat dan nog enkele minuten draaien tot je een mooie, stevige meringue krijgt. Zachte pieken betekenen dat je meringue goed is. Een vloeibaar geheel betekent dat je nog even moet verder draaien.
  • Spatel er als laatste het kokospoeder onder en schep het geheel dan over in een spuitzak.
  • Knip de spuitzak voldoende groot open en spuit dan ongeveer 18 hoopjes op de bakplaat (leg er eerst een vel bakpapier op).
  • Bak 20 minuten en laat volledig afkoelen.
  • Smelt de chocolade en sprenkel over de kokosrotsjes. Laat kort opstijven in de koelkast en bewaar ze vervolgens in een afgesloten doos op het aanrecht of eet op!
Trefwoord Kokos, Kokosrotsjes, Meringue

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept