Fruit,  Koekjes

Zondag Bakdag: Sinaasappel biscotti met rozemarijn

Oh my God, van deze koekjes ben ik totaal niet kunnen afblijven. Ik ben er zelfs op dit eigenste moment alweer op één aan het knabbelen. Ze zijn verslavend. In eerste instantie klinkt het een beetje gek dat er rozemarijn in zit, maar het gaat perfect samen en je proeft het maar héél subtiel. Toegegeven, dit recept heb ik heus niet zelf uit mijn mouw geschud. Het is een receptje van Maria Elia uit het boek ‘Full of Flavour’ en het is gewoon geweldig. Heel het boek trouwens, voor moest je dat interesseren. De subtiele smaken van sinaasappel en rozemarijn zijn gewoon perfect. Niet meer of niet minder.

Om één of andere reden, vond ik biscotti maken nogal moeilijk klinken. Ik had niet meteen het idee dat het gemakkelijk ging zijn, maar niets is minder waar. Je hebt het vrij snel in elkaar gestoken en verder moet je vooral de oven zijn ( of haar?) werk laten doen. Oh ja, en je huis gaat er heerlijk van ruiken! Redenen genoeg om aan de slag te gaan.

unnamed (32)

Benodigdheden, voor ongeveer 20 koekjes:

150 g (glutenvrije) bloem

30 g boter

75 g suiker

1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder

1 takje VERSE rozemarijn

zeste van 2 sinaasappels

1 ei

unnamed (34)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en neem er alvast een bakplaat uit. Laat de boter een beetje zacht worden en meng hem vervolgens met de gezeefde bloem. Kneed met je vingers de boter er goed onder, zodat de bloem een beetje korrelig en nattig wordt. Het is maar een kleine hoeveelheid boter, dat lijkt een beetje gek, maar het is daadwerkelijk de juiste hoeveelheid.

Voeg vervolgens de suiker, het bakpoeder en de zeste toe. Trek de blaadjes van het takje rozemarijn, versnipper deze en voeg ook toe aan de bloem. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste het ei toe. Het werkt het gemakkelijkste als je alles met je handen mengt.

unnamed (31)

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol met je handen het deeg tot een lange rol. Die van mij was ongeveer een goede 20-25 cm. Zet dit 30 minuten in de oven.

Haal de rol uit de oven en snijd hem dan met een scherp mes in schijfjes van ongeveer 1 cm. Leg deze schijfjes terug op de bakplaat, verlaag de temperatuur van je oven naar 120°C en zet de koekjes nog 35-40 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.

Zo lekker!

unnamed (33)

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *