Fruit,  Koekjes

Zondag Bakdag: Sinaasappel-pecan koekjes

Een koekje zonder bloem en zonder boter. Kan dat? Ja, dat kan! En ze zijn nog lekker ook, ik lieg niet! Mijn verwachtingen waren stiekem niet al te hoog van dit probeersel, maar het zijn écht lekkere koekjes. Gemakkelijk, luchtig én super lekker! Perfect om mee te nemen naar een feestje of om bij de koffie te geven na een etentje. Ze bestaan eigenlijk bijna volledig uit noten en suiker. Gezond zou ik ze dus natuurlijk niet noemen, maar zwaar? Nee, dat zijn ze niet. Een lekker smaakvol koekje met de nasmaak van sinaasappel. Tien stuks voor mij, aub! Oh, en ze zijn glutenvrij en lactose vrij, dat is dan ook meteen weer mooi meegenomen.

unnamed-19

Benodigdhededen, voor ongeveer 10 koekjes:

110 g pecannoten

65 g suiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

zeste van 1/2 sinaasappel

1/2 tl wijnsteenbakpoeder

snuf zeezout

Afwerking: zoveel pecannoten als er koekjes zijn

unnamed-18

Bereiding:

Leg de noten op een bakplaat (met bakpapier) en rooster ze 10 minuten in een oven van 180°C. Roer de noten om in de helft en laat ze nadien volledig afkoelen.

Als de noten afgekoeld zijn, doe je ze in de blender en maal je ze tot fijn stof dat je vervolgens in een mengkom doet. Voeg de suiker, vanillesuiker en het bakpoeder toe. Meng in een apart kommetje het ei, de zeste en het zout en voeg het nadien aan het droge mengsel toe. Meng heel goed en zet het mengsel ongeveer een half uurtje in de koelkast.

unnamed-22

Bedek een bakplaat met bakpapier en maak hoopjes van het mengsel. Ik nam ongeveer één eetlepel per koekje. Druk een pecannoot in elk koekje en zet 15 minuten in de oven van 180°C. Check na 10 minuten ongeveer hoe de koekjes ervoor staan, als de randjes donker beginnen te worden, zijn ze klaar.

Laat volledig afkoelen en vervolgens… Genieten maar!

Enjoy!

unnamed-23

 

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.