Chocolade,  Snacks

Chocoladerepen met amandel

Zoals jullie ondertussen wel weten, houd ik het graag simpel, zoals bij deze chocoladerepen met amandel. Niet te overdreven veel ingrediënten, geen te moeilijke handelingen en het mag niet altijd te lang duren. Af en toe mag dat wel, gezellig op het gemakje koken. Helaas hebben we daar meer niet dan wel de tijd voor. Zeker door de week moet alles vlotjes verlopen.

Ikzelf eet graag gezonde en lichte maaltijden. Te bombastische maaltijden, daar houd ik een oncomfortabel gevoel aan over. Wat ik wel standaard moet hebben, is na mijn avondeten mijn tasje koffie met iets zoets. Daar kan ik gewoon niet zonder. Mijn favoriete snack om bij de koffie te eten is een goed stukje donkere chocolade. Dat mag lekker bitter zijn voor mij. Dat is genieten van de eerste tot de laatste hap. Dat deed ik ook met deze heerlijke chocoladerepen. Een combinatie van donkere chocolade, amandelen en wat zeezout. Simpel, maar oh zo lekker!

Benodigdheden, voor 12 chocoladerepen:

150 g donkere chocolade

100 g amandelen

snufje zeezout

optioneel: 20 g Rice Krispies 

Bereiding:

Smelt de chocolade in de microgolfoven. Zet telkens 30 seconden op, roer er even door met de pannenlikker en herhaal totdat de chocolade volledig gesmolten is.

Voeg vervolgens de amandelen toe aan de chocolade. Als je gekozen hebt om Rice Krispies toe te voegen, doe dit dan nu. Meng goed zodat alles onder de chocolade zit. 

Leg een vel bakpapier op een bord en spatel er de chocolademengeling op. Vorm een vierkant met je pannenlikker. Bestrooi met een snufje zeezout en zet 1 uur in de koelkast. 

Breek in stukken en eet op!

Tips: 

  • De combinatie pure chocolade en amandelen is hemels, maar uiteraard kan je werken met andere noten en/of andere chocolade. Zoals witte chocolade en pistaches of melkchocolade en hazelnoot of een notenmengeling. 
  • De Rice Krispies zijn geen must maar zijn wel super lekker en zorgen voor een extra crunch. Yum! 
  • Het zeezout zorgt voor een perfecte smaakbalans van zout en zoet. 
  • Bewaren: Je kan deze snack enkele weken bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.

Gewoon te lekker!

Vind jij de combinatie chocolade en noten helemaal geweldig? Check dan zeker eens deze yummy chocolademuffins met pecannoten of deze heerlijke notenrotsjes met witte chocolade. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Chocoladerepen met amandel

As Cooked By Ginger
Lekkere chocoladerepen met amandel. Eventueel te pimpen met Rice Krispies. Een heerlijke, snelle snack. Ideaal met een tasje koffie!
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Dessert, Gebak, Snack
Keuken Belgisch
Porties 12 repen

Ingrediënten
  

  • 150 g pure chocolade
  • 100 g amandelen
  • 1 snuf zeezout

Optioneel

  • 20 g Rice Krispies

Instructies
 

  • Smelt de chocolade in de microgolfoven. Zet telkens 30 seconden in, roer om met de pannenlikker en herhaal totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  • Voeg de amandelen en Rice Krispies (indien gewenst) toe. Meng totdat alles onder de chocolade zit.
  • Leg een vel bakpapier op een bord en spatel het beslag erop. Verdeel gelijkmatig met je pannenlikker en vorm tot een vierkant van 1-2 cm dikte. Zet één uur in de koelkast.
  • Breek in stukken en serveer.
Trefwoord Amandelen, Chocolade

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept