Koekjes

Zondag Bakdag: Amandelkoekjes

Als je van frangipane houdt, dan houd je van deze koekjes. Zo simpel is het. Ze zijn rijkelijk, vol van smaak, zacht en chewy en ze zijn echt.. holy moly. LEK-KER!

Ik ben wel van de koekjes. Dat was waarschijnlijk wel al duidelijk, maar er staan zoveel koekjes op de blog omdat ik dat heel graag bak. Niet teveel verschillende ingrediënten, geen drie verschillende potten en pannen en geen bakvormen. Eén mengkom, één bakplaat et voila. KOEKJES.

Deze zijn dus voor alle liefhebbers van amandel. Laat ze smaken en… Veel bakplezier!

Benodigdheden, voor 14 koekjes:

230 g amandelmeel

180 g suiker

3 eiwitten

zeste van 1 sinaasappel

1-2 tl amandelextract (naar smaak, ik nam iets meer dan 1 tl)

70 g amandelschilfers

bloemsuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bakplaat eruit. Neem er vervolgens een mengkom bij en doe er het amandelmeel in. Voeg suiker, zeste van de sinaasappel, eiwitten en amandelextract toe. Meng tot één geheel.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Neem er een bordje bij en doe er de amandelschilfers op. Rol met je handen balletjes van het deeg, haal elk balletje door de amandelschilfers en druk het dan een beetje plat op de bakplaat.

Wanneer je dit met alle balletjes gedaan hebt (ongeveer zo’n 14), bak je de koekjes 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat nadien volledig afkoelen en werk af met de bloemsuiker.

Laat het smaken!

Laurence

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *