Flatlay van zachte amandelkoekjes
Koekjes

Amandelkoekjes

Als je van frangipane houdt, dan houd je van deze amandelkoekjes. Zo simpel is het. Ze zijn rijkelijk, vol van smaak, zacht en chewy en ze zijn echt.. holy moly. LEK-KER!

Ik ben wel van de koekjes. Dat was waarschijnlijk wel al duidelijk, want er staan super veel koekjes op de blog. Ik bak het gewoon heel graag. Niet teveel verschillende ingrediënten, geen drie verschillende potten en pannen en geen bakvormen. Eén mengkom, één bakplaat et voila. KOEKJES.

Deze zijn dus voor alle liefhebbers van amandel. Laat ze smaken en… Veel bakplezier!

Benodigdheden, voor 14 amandelkoekjes:

230 g amandelmeel

180 g suiker

3 eiwitten

zeste van 1 sinaasappel

1 tl amandelextract

70 g amandelschilfers

Fluweelzachte amandelkoekjes met een crunchy amandelkorst

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bakplaat eruit. Neem er vervolgens een mengkom bij en doe er het amandelmeel in. Voeg suiker, zeste van de sinaasappel, eiwitten en amandelextract toe. Meng tot één geheel.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Neem er een bordje bij en doe er de amandelschilfers op. Rol met je handen balletjes van het deeg, haal elk balletje door de amandelschilfers en druk het dan een beetje plat op de bakplaat. Je moet niet super veel plaats tussen de koekjes op de bakplaat laten. Ze worden wat groter bij het bakken, maar niet super veel.

Wanneer je dit met alle balletjes gedaan hebt (ongeveer zo’n 14), bak je de koekjes 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat nadien volledig afkoelen en serveer.

Tips:

  • De koekjes zijn glutenvrij.
  • Je kan de koekjes drie dagen bewaren, dit doe je best buiten de koelkast.
  • De koekjes kunnen in principe zonder het ‘korstje’ van amandelschilfers, al is het 100% een aanrader om ze te gebruiken. Ze zorgen voor een lekkere crunch bij het fluweelzachte koekje.
  • De eiwitten moeten NIET opgeklopt worden. Je mag ze er gewoon zo bij doen. Check zeker mijn Instagram en TikTok waar de receptvideo van deze koekjes tussen mijn video’s staat.

Laat het smaken!

Laurence

Als je fan bent van amandel, kijk dan zeker eens naar deze chocolade amandelrepen of naar mijn meest populaire taart, dé amandel-ricottataart.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Amandelkoekjes

As Cooked By Ginger
Overheerlijke, fluweelzachte amandelkoekjes met een toets van sinaasappel. Ze bevatten weinig ingrediënten, zijn héél gemakkelijk te maken en smaken geweldig!
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 14 amandelkoekjes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 230 g amandelmeel
  • 180 g suiker
  • 3 eiwitten
  • zeste 1 sinaasappel
  • 1 tl amandelextract
  • 70 g amandelschilfers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe het amandelmeel in een ruime mengkom en voeg er de suiker, zeste van de sinaasappel, eiwitten en amandelextract aan toe. Meng tot één geheel.
  • Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat en spreid de amandelschilfers uit over een bord.
  • Rol 14 balletjes van het deeg en rol ze vervolgens door de amandelschilfers. Leg op de bakplaat en druk lichtjes plat. Er moet niet teveel plaats tussen de koekjes gelaten worden. Ze worden wat groter, maar niet veel.
  • Bak 12 minuten, laat volledig afkoelen en eet op of bewaar in een afgesloten doos.
Trefwoord Amandel, Koekjes, Sinaasappel

17 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept