Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Snickerdoodles

Ik zag het woord ‘Snickerdoodles’ plotseling overal verschijnen. Ze zeggen dat als je een nieuw woord leert kennen, dat je dat woord plots overal tegenkomt. Ik denk dat dat misschien wel kan kloppen. Alvast, dat deed het bij het woord ‘Snickerdoodles’ toch. Natuurlijk dacht ik meteen dat het iets zou zijn dat op zijn minst een béétje iets weg heeft van een Snickers, maar daar heeft het dus totaal niets mee te maken, al zijn de Snickerdoodles minstens even lekker, als niet lekkerder dan een Snickers. Het zijn eigenlijk zachte, fluffy koekjes met suiker en kaneel. Ze zijn gemakkelijk om te maken en héél lekker. Wij aten er alvast 14 van op in drie dagen. En ja, wij zijn maar met twee…

unnamed-11

Benodigdheden, voor ongeveer 14 Snickerdoodles:

210 g (glutenvrije) bloem

115 g zachte boter

150 g suiker

1 ei

2 tl bloemsuiker

1 tl (wijnsteen)bakpoeder

snufje zout (ongeveer 1/4 tl)

Afwerking: 

3 el suiker

1 flinke tl kaneel

unnamed-10

Bereiding:

Meng de zachte boter met de suiker en het ei. Meng het tot een ‘fluffy’ geheel (heb er even geen ander woord voor). Ik zette er bijvoorbeeld even de elektrische garde in zodat het goed werd opgeklopt. Meng in een aparte kom de gezeefde bloem, bloemsuiker, bakpoeder en zout. Voeg het vervolgens toe aan het botermengsel en meng. Maak er een relatief mooi geheel van (moet geen mooie bol zijn, maar wel een aan elkaar hangend deeg) en zet de mengkom een kwartiertje in de koelkast.

unnamed-13

Meng alvast de 3 el suiker en de kaneel in een kommetje en zet apart. Neem een bakplaat die je bedekt met bakpapier. Nu haal je het deeg uit de koelkast en rol je er balletjes van. Rol deze erna in het suiker-kaneel mengsel zodat het balletje goed vol hangt en leg op de bakplaat. Doe dit totdat het deeg op is. Zorg dat je voldoende plaats tussen de balletjes laat.

unnamed-9

Zet tien minuten in een voorverwarmde oven van 180°C en laat volledig afkoelen voordat je ervan eet. Geloof me, deze zijn op in één-twee-drie!

Enjoy!

unnamed-14

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *