Zachte kaneelkoekjes
As Cooked By Ginger
Met deze overheerlijke zachte kaneelkoekjes maak je echt iedereen blij. Een heel populair gerechtje uit mijn eerste boek, en terecht!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
Voor de koekjes
- 170 g boter gesmolten
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 280 g patisseriebloem gezeefd
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 170°C.
Doe de gesmolten boter in een grote mengkom en voeg er de suiker en vanillesuiker aan toe. Klop stevig los met de garde en voeg het ei toe. Meng opnieuw.
Voeg de bloem toe, samen met het bakpoeder en de kaneel en meng tot één geheel. Zet 30 minuten in de koelkast.
Rol 18 balletjes van het deeg.
Meng voor de afwerking de suiker en kaneel. Rol de balletjes doorheen dit mengsel en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de balletjes. Bak eventueel in 2x af.
Bak 10 minuten, laat volledig afkoelen en haal dan pas van de bakplaat. Smakelijk!