
Granola met kaneel
Hi lieverds! We gaan eens voor een super lekker granola-receptje vandaag. Eentje met extra veel kaneel want kaneel is lekker, écht lekker. Ik gebruik het ontzettend graag in gebak, eet het vaak bij mijn appel én… Nu doe ik het ook heel graag in mijn granola. Yum!
Dit receptje is gebaseerd op het recept van Deliciously Ella. Voel je vooral vrij om de noten, zaden en pitten die erin zitten te vervangen of aan te vullen met andere varianten die je lekker vindt. Oh en laat het smaken, hé!

Benodigdheden, voor 1 hele grote portie.
250 g havermoutvlokken
100 g pecannoten, grof gehakt
80 g amandelen, grof gehakt
50 g chiazaad
100 g pompoenpitten
80 g zonnebloempitten
3 el kokosolie
3 el honing of ahornsiroop, kokossiroop, agavesiroop
3 tl kaneel
Bereiding:
Meng de havermout met de pecannoten, amandelen, chiazaad, pompoenpitten en zonnebloempitten.
TIP: Zoals ik al zei kan je gerust vervangen of aanpassen naar keuze. Hazelnoten, walnoten of andere noten, zaden en pitten kunnen zeker. Alle gedroogde vruchten en eventueel chocolade voeg je pas toe als je granola afgekoeld is.

Laat vervolgens de kokosolie, honing en kaneel smelten in een pannetje op het vuur, roer continu. Van zodra het mooi tot een geheel versmolten is, mag je het bij de droge ingrediënten gieten. Meng heel goed en stort alles in een grote ovenschotel of rechtstreeks op de bakplaat met een bakpapier eronder.
Bak 30-40 minuten op 180°C en roer elke 10 minuten goed om. Het kan zijn dat als je het rechtstreeks op de bakplaat bakt, je granola sneller klaar is.
Laat de granola volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
Lekker!
Laurence



7 Comments
Lena
Net getest en ‘mijn’ granola ziet er geweldig uit!! Morgenvroeg mijn eerste yoghurt met zelfgemaakte granola. Ik ben gegaan voor de helft en zonder rozijnen (die pluk ik er anders altijd uit).
As Cooked by Ginger
Dag Lena, klinkt super. Als je hem zo lekker vind als mij, ga je heerlijk kunnen genieten morgenvroeg. Laat het alvast smaken!
Pingback:
Pingback:
Marina
Hey! Klinkt heerlijk. Kan je de kokosolie eventueel ook vervangen door arachideolie? En chocoladehaksels niet mee laten smelten, juist? Groetjes, Marina
As Cooked By Ginger
Hey! Je kan het proberen, maar ik geef wel de voorkeur aan kokosolie voor deze granola.
Chocolade inderdaad pas toevoegen wanneer de granola is afgekoeld 😉
Groetjes,
Laurence
Pingback: