Healthy,  Ontbijt

Granola

Ik heb al veel verschillende recepten voor granola geprobeerd, maar ik vond dat er iedere keer toch iets miste. Totdat ik het recept van Deliciously Ella, een bekende foodblogster, tegenkwam. Ik leerde het recept kennen via mijn nichtje, die me een portie van deze heerlijkheid cadeau deed. En oh god, wat is dit lekkere granola. Ik kan er echt van blijven smullen en schuif stiekem altijd een beetje uit met mijn pot als ik het in mijn yoghurt doe. ‘Oeps, zóveel wou ik écht niet nemen!’. Echt wel dus. Mijn ontbijt ging er ineens ferm op vooruit sinds ik die granola in huis had. De pot was sinds gisteren leeg. Vandaag dus tijd om de handen uit de mouwen te steken en de granola zelf te maken. Bij het recept van Deliciously Ella wordt niets in gram, maar alles in cup uitgedrukt. Ik heb voor jullie een receptje gemaakt waarbij alles in gram staat en in verhouding is met elkaar. Lekker makkelijk!

image

Benodigdheden, voor 1 hele grote portie.

Dit is zo omdat ik ondertussen al weet dat ik deze granola super lekker vind. Als het de eerste keer is, kan je eventueel de hoeveelheden door twee delen, zodat je eerst kan proeven of je het wel lust. Wij doen niet aan verspilling bij as cooked by ginger.

250 g havermoutvlokken

100 g pecannoten

80 g amandelen

50 g chiazaad

100 g pompoenpitten

80 g zonnebloempitten

80 g rozijnen

3 el kokosolie

3 el honing

3 tl kaneel

Bereiding:

Doe de havermout in een grote mengkom. Doe de pecannoten en de amandelen kort door de blender, zodat ze in kleine stukjes gehakt worden. Voeg ze bij de havervlokken. Doe daarna de rest van de zaden en pitten erbij en meng goed. Laat de rozijnen er nog uit.

image

Laat vervolgens de kokosolie, honing en kaneel smelten in een pannetje op het vuur. Blijf roeren. Van zodra het mooi tot een geheel versmolten is, mag het van het vuur af.

image

Voeg het ‘sausje’ bij het havermout/noden/zaden-geheel en roer alles goed door elkaar, zodat alles bedekt is met het kokos/honing-goedje.

image

Doe alles nu in een grote ovenschaal en zet in de oven voor 30-40 min op 180°C. Je moet goed opletten dat het mengsel niet gaat verbranden. Vergeet dus zeker niet om de 5-10 min alles even om te roeren.

image

Laat het geheel erna volledig afkoelen en voeg de rozijnen toe. Bewaar de granola in een luchtdichte glazen pot. Ziet er ook heel mooi uit in de keuken.

Lekker!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *