Healthy,  Ontbijt

Granola met kaneel

Hi lieverds! We gaan eens voor een super lekker granola-receptje vandaag. Eentje met extra veel kaneel want kaneel is lekker, écht lekker. Ik gebruik het ontzettend graag in gebak, eet het vaak bij mijn appel én… Nu doe ik het ook heel graag in mijn granola. Yum! 

Dit receptje is gebaseerd op het recept van Deliciously Ella. Voel je vooral vrij om de noten, zaden en pitten die erin zitten te vervangen of aan te vullen met andere varianten die je lekker vindt. Oh en laat het smaken, hé!

Benodigdheden, voor 1 hele grote portie.

250 g havermoutvlokken

100 g pecannoten, grof gehakt

80 g amandelen, grof gehakt

50 g chiazaad

100 g pompoenpitten

80 g zonnebloempitten

3 el kokosolie

3 el honing of ahornsiroop, kokossiroop, agavesiroop

3 tl kaneel

Bereiding:

Meng de havermout met de pecannoten, amandelen, chiazaad, pompoenpitten en zonnebloempitten.

TIP: Zoals ik al zei kan je gerust vervangen of aanpassen naar keuze. Hazelnoten, walnoten of andere noten, zaden en pitten kunnen zeker. Alle gedroogde vruchten en eventueel chocolade voeg je pas toe als je granola afgekoeld is.

Laat vervolgens de kokosolie, honing en kaneel smelten in een pannetje op het vuur, roer continu. Van zodra het mooi tot een geheel versmolten is, mag je het bij de droge ingrediënten gieten. Meng heel goed en stort alles in een grote ovenschotel of rechtstreeks op de bakplaat met een bakpapier eronder.

Bak 30-40 minuten op 180°C en roer elke 10 minuten goed om. Het kan zijn dat als je het rechtstreeks op de bakplaat bakt, je granola sneller klaar is.

Laat de granola volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Lekker!

Laurence

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *