Chocolade,  Healthy,  Ontbijt

Cocopops granola

Holy granoly, wat zijn we met zijn allen toch fan van granola. En dat gaan we van deze Cocopops granola ook zijn. We eten met zijn allen massaal granola. In onze yoghurt, onze smoothiebowls, uit het vuistje, als afwerking van een dessertje,.. noem maar op. Het is leuk om te eten én om te maken. Vanalles bij elkaar in een grote kom, wat zoet- en vetstof en experimenteren maar. 

Deze Cocopops granola heette eerst chocolade kokosgranola totdat ik hem nog eens opnieuw maakte en dacht: Dit is net cocopops maar met wat havermout en kokosvlokken eronder gemengd. Heerlijk overgoten met melk als ontbijt, als snack uit het vuistje of bij vanilleyoghurt. Eventueel met wat banaan. LEKKER! 

We gaan aan de slag! 

Benodigdheden, voor 1 grote portie Cocopops granola:

180 g havervlokken

130 g Rice Krispies

40 g cacaopoeder

90 ml honing

50 g kokosolie

40 g (ongeveer) kokosvlokken

Bereiding:

Doe de havervlokken, rice krispies en cacaopoeder samen in een kom en meng. Doe de honing en kokosolie samen in een kleine steelpan en verhit op een laag vuur totdat alles tot één geheel versmolten is. Voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng heel goed, voeg als laatste de kokosvlokken toe en meng nog eens. 

Neem er een bakplaat bij en leg er een vel bakpapier op. Stort er de granola op en druk lichtjes aan. Zet 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. 

Tips: 

  • De granola kan een drietal weken bewaard blijven. Al hoop ik natuurlijk dat ie sneller op is 😉 
  • Zorg ervoor dat de granola niet op één hoop ligt op de bakplaat, maar mooi gelijkmatig verdeeld is. Je mag het aandrukken tot een grote rechthoek. 
  • 12 minuten bakken lijkt kort en elke oven is natuurlijk anders, maar moest je het wagen hem langer in te zetten, blijf er dan dichtbij en check elke 2 minuten, want het kan plots snel verbranden. 
  • De granola wordt krokant nadat hij afgekoeld is. No worries! 

Smakelijk,

Laurence

Ik heb nog veel andere, lekker granola gerechtjes voor jullie. Check ze gerust hier! Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en/of TikTok waar ik jullie meeneem in mijn dagelijkse kookavonturen.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Een pot cocopops granola

Cocopops granola

As Cooked By Ginger
Heerlijke cocopops granola die zorgt voor een vleugje nostalgie bij het ontbijt. Een kom melk of yoghurt met lekkere granola die aan cocopops doet denken. Yum!
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 1 grote portie

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 180 g havervlokken
  • 130 g Rice Krispies
  • 40 g cacaopoeder
  • 90 ml honing
  • 50 g kokosolie
  • 40 g kokosvlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de havervlokken, Rice Krispies en cacaopoeder in een grote mengkom.
  • Smelt de honing en kokosolie in een steelpannetje op laag vuur. Wanneer het geheel gesmolten is, giet je het bij de droge ingrediënten.
  • Meng heel goed en voeg de kokosvlokken toe (hoeveelheid is een richtlijn, voeg hoeveelheid naar keuze toe). Meng nog eens goed.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de granola erover. Druk lichtjes aan en bak 12 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
Trefwoord Granola

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept