Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Brownies met Griekse yoghurt

Hoi! Over dit gerechtje heb ik veel berichtjes gekregen. Jullie lusten blijkbaar graag zoete zondes zonder jullie schuldig te moeten voelen. Guilt-free dessertjes. Ik snap het wel, wie wilt er nu niet een keertje zondigen zonder al het schuldgevoel. Al ben ik de laatste die zal zeggen dat je nooit je tanden in een echte brownie vol boter en chocolade mag zetten. Ik kan het niet genoeg herhalen: Leef gezond en gun jezelf af en toe een momentje om te zondigen.

Iets waar ik me altijd aan houd, is dat ik alleen zondig als ik er tijd voor heb. Ik zal niet snel in de rapte een stuk chocolade in mijn mond steken of rap rap een zakje chips gewoon omdat ik honger heb of trek heb in iets ongezond. Als ik zondig, zorg ik ervoor dat ik tijd heb om er écht van te genieten. Op die manier zondig je veel minder én heb je tijd om het echt te laten smaken. Niets zo’n zonde als gehaast zondigen. Mindful, niet mindless eten.

Bon, terug naar onze brownies, hé. Laat ze na al dat gereutel over gezond vs ongezond eten maar eens goed smaken.

Benodigdheden, voor 16 brownies:

30 g (ongezoet) cacaopoeder

45 g amandelmeel

120 g zwarte chocolade

snuf zout

65 g boter, gesmolten

120 g kokosbloesemsuiker

180 ml Griekse yoghurt

2 eieren

1 tl vanille extract

80 g chocolate chips

Ganache: 160 g zwarte chocolade, 200 ml slagroom, 1 tl vanille extract

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het amandelmeel, cacaopoeder en het zout in een kom en meng. Doe de 120 g chocolade samen met de boter in een kom en laat smelten in de microgolfoven. Voeg de kokosbloesemsuiker, Griekse yoghurt en vanille toe aan het gesmolten mengsel en meng. Voeg de eieren toe. Meng en voeg dan de droge ingrediënten toe. Eindig met de chocolate chips.

Doe het beslag in een ingevette vierkanten bakvorm van 23×23 cm en bak 20-25 minuten in de oven.

Laat het gebak een beetje afkoelen en maak vervolgens de ganache. Doe de slagroom in een sauspan tot het net niet kookt. Voeg de chocolade en de vanille er aan toe. Meng totdat de chocolade volledig gesmolten is. Laat wat afkoelen zodat het dikker wordt en giet het dan over het gebak (nog in de vorm). Laat hard worden in de koelkast, haal uit de vorm en snijd vervolgens in 16 vierkantjes.

Veel bakplezier!

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *