Chocolade,  Koekjes

Chocolate chip cookies

Deze chocolate chip cookies zijn een echte ‘OH MY GOD’ waard. Ze zijn alles dat je maar kan willen van een chocolate chip cookie. Boterachtige, smeuïge, zoete, verrukkelijke koekjes met dikke stukken chocolade. Want aan kleine chocoladedruppels doen wij bij deze koekjes niet mee. Nee hoor, we gaan voor dikke stukken grof gehakte pure chocolade. Am I in heaven?

Heerlijk genieten met deze koekjes. Ze zijn een plezier om te maken en absoluut een plezier om op te eten. Je bent bijna blij dat ze op zijn, want het is extreem moeilijk om er vanaf te blijven. U weze gewaarschuwd!

Here we go!

Benodigdheden, voor 14 koekjes:

115 g boter, zacht en in blokjes

80 g suiker

130 g lichtbruine suiker

1 ei

220 g patisseriebloem

1/2 tl bicarbonaat

1/2 tl bakpoeder

snuf zout

150 g pure chocolade

Bereiding:

Klop de boter, suiker en lichtbruine suiker op met de elektrische garde of in de keukenmachine. Wanneer deze volledig met elkaar vermengd zijn, voeg je het ei toe en klop je het er onder.

Vervolgens voeg je de bloem, bicarbonaat, bakpoeder en zout toe en meng je alles tot één stevig deeg.

Hak de chocolade grof, durf gerust wat grote stukken ertussen te laten. Voeg dan toe aan het deeg en kneed het eronder.

Rol het deeg in 14 balletjes en laat 60 minuten in de koelkast opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en haal de bakplaat er al uit.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de balletjes erop. Druk ze niet plat, laat voldoende plaats tussen de balletjes en bak 10-12 minuten.

Laat volledig afkoelen en eet op.

TIPS:

  • Het is belangrijk dat de boter die je zacht bij het deeg doet, terug hard wordt in de koelkast. Daarom laten we ze een uurtje in de koelkast rusten. Doe je dit niet, dan gaan je koekjes heel fel uitspreiden in de oven en krijg je veel te grote en platte koekjes. Sla deze stap dus zeker niet over.
  • De chocolade mag echt grof gehakt worden. Het is toch heerlijk als je van die dikke stukken chocolade tegenkomt in je koekje. Lekker als de chocolade nog een beetje gesmolten is, als de koekjes nog niet volledig afgekoeld zijn, maar zeker zo lekker als de chocolade terug hard geworden is en je daar je tanden in kan zetten. Hmm!
  • Zeker de balletjes niet plat drukken als je ze gaat bakken maar gewoon op de bakplaat leggen. De koekjes spreiden heel mooi uit van zichzelf. Als je ze zou plat drukken, gaan ze te groot worden.
  • De koekjes zullen nog zacht uit de oven komen, maar no worries, ze worden snel hard tijdens het afkoelen.
  • De koekjes lijken misschien niet helemaal gaar na 10-12 minuten, maar ze zijn eigenlijk al goed van zodra de randjes mooi goudbruin zijn.

Zin om aan de slag te gaan? Go for it! Zin om toch eens te checken of ik nog andere lekkere koekjes in de aanbieding heb? Check dan zeker mijn ‘koekjes’pagina voor al mijn receptjes!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Pssst, vergeet me niet te taggen op Instagram als je deze koekjes maakt. Het is op @ascookedbyginger te doen!

Chocolate chip cookies

As Cooked By Ginger
Dé perfecte chocolate chip cookies. Een kleine crunch langs buiten met een smeuïge, zachte kern en grote stukken chocolade. Chocolate heaven!
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 14 koekjes

Ingrediënten
  

  • 115 g boter zacht en in blokjes
  • 80 g suiker
  • 130 g lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 220 g patisseriebloem
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 g pure chocolade grof gehakt

Instructies
 

  • Klop de boter en de suiker en lichtbruine suiker op met de elektrische garde of in de keukenmachine.
  • Voeg het ei toe en klop het eronder.
  • Voeg de bloem, bicarbonaat, bakpoeder en zout toe en meng tot één geheel.
  • Voeg de grof gehakte chocolade toe en meng deze onder het deeg.
  • Rol 14 balletjes, leg ze op een bebloemd bord en zet 60 minuten in de koelkast.
  • Leg de balletjes op de bakplaat (met bakvel eronder), laat voldoende plaats tussen en druk ze niet plat. Bak 10-12 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Notities

  • Het deeg kan rauw in balletjes ingevroren worden. Zin in koekjes? Laat de balletjes kort ontdooien en bak af. 
  • De koekjes bewaren een 3 à 4-tal dagen in een afgesloten doos. Al zijn ze de eerste dag het allerlekkerst!
Trefwoord Chocolade, Koekjes

31 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept