Het leven zoals het is

Het leven zoals het is: We’re moving!

Het is zover, the word is out. WE’RE MOVING! Wij verhuizen naar Amerika. Niet voor onbepaalde duur, wel voor een kleine twee jaar. Als ik zeg ’that i’m shitting my pants’ wat deze verhuis betreft, dan is dat nog lichtjes uitgedrukt. Kijk ik uit naar een avontuur met mijn gezin? Uiteraard. Heb ik ook duizend en één paniekskes over Julien die daar naar ‘pre-kindergarten’ gaat waar de kindjes allemaal een taal spreken die hij nog niet kent, over hoe het met mijn werk allemaal gaat verlopen en over heel veel zaken zoals: de weg vinden, mijn rijbewijs opnieuw halen, mensen leren kennen, de kinderbegeleiders vertrouwen,.. Noem maar op. Ik denk aan vanalles en nog wat. Maar hé, we zijn samen en dan komt alles wel goed.

Husband

Toen ik husband leerde kennen, wist ik het meteen, deze man is ambitieus. Héél ambitieus. Vanaf het begin was duidelijk dat hij nog zotte dingen ging doen in de wereld van de geneeskunde en ook zijn droom om in Amerika te gaan werken was iets waar hij altijd heel duidelijk over was. Husband deed al enkele stages in The Mayo Clinic en in The Cleveland Clinic. Het is dat laatste ziekenhuis, dat bij de top van cardiologie zit (ff stoefen :D), waar hij gaat werken. Wij verhuizen dus naar Cleveland, Ohio. Het Noord-Oosten van de States.

Foto: Tasja van Rymenant

Wat verandert er voor de kindjes?

Lily gaat enkele dagen per week naar de kinderopvang en Julien gaat naar pre-kindergarten, een soort voorloper op de kleuterklas, want in Amerika is hij daar nog te jong voor. Julien is al een beetje Engels aan het leren. Hij pikt het snel op en gelukkig zijn kleuters vrij fysiek en verstaan ze elkaar ook zonder veel woorden, oef. Voor Lily zal de taal samen met Nederlands aangeleerd worden, dus daar maak ik me geen zorgen over. Verder zullen ze iets meer bij mij zijn dan we allemaal gewoon zijn maar ik heb super lieve schatjes van kinderen en ergens kijk ik er wel naar uit om zo eens uit die gehaaste levensstijl te komen en een beetje meer tijd voor mijn kindjes te hebben. Al heb ik ook stress omdat ik bang ben mezelf overmoederd en onderwerkt te voelen.

Wat verandert er voor husband?

Hij is helemaal afgestudeerd als cardioloog momenteel (ik ben de tel van het aantal jaren kwijt maar het zullen er zo’n 15 zijn). Hij heeft tussendoor nog een doctoraat gedaan en in The Cleveland Clinic gaat hij een subspecialisatie in hartfalen doen. Hoe of wat precies, dat krijg ik van mijn leven niet uitgelegd maar dat is de grove samenvatting 😉

Wat verandert er voor Ginger?

Oh gosh, zoveel en ook weer niet zoveel. Met het hele gezinnetje verhuizen is echt wel een big deal. Ik heb gelukkig relatief ‘meeneembaar’ werk. Uiteraard zal er veel werk wegvallen, om te beginnen alles waar ik effectief aanwezig moet zijn. Mijn tv-werk, commercieel modellenwerk, shoots voor websites en magazines bij fotografen,… Noem maar op. Maar veel ander werk waarbij ik zelf de receptontwikkeling, styling en fotografie doe, kan wel blijven doorlopen. Bovendien barst ik van de ideeën en heb ik ondertussen de shift kunnen maken van ‘het glas is halfleeg’ naar ‘het glas is halfvol’. De angst om mijn zaak en alles waar ik hard voor gewerkt heb volledig te verliezen heeft lang de bovenhand gehad, maar nu zie ik dit avontuur als een kans om veel inspiratie op te doen, nieuwe dingen te leren, mensen te leren kennen en nieuw soort werk te doen. Komt helemaal goed!

Ook zal ik met de regelmaat van de klok jullie een toffe update geven over ons leven daar met een ‘Het leven zoals het is’ artikel hier op ascookedbyginger.be. Een column op zijn Gingers, vlot leesbaar met een vleugje humor, zoals jullie het gewoon zijn dus.

Wat verandert er voor jullie?

Niet zoveel, ik blijf natuurlijk lekker verder bloggen. Er blijven nieuwe recepten online komen want in ons nieuw huis is voldoende plaats voor een eigen studio en is de keuken ook wat groter (OMG, finally, plaats om te werken!) en op mijn Instagram neem ik jullie mee achter de schermen. Jullie zullen de verhuis en ons nieuwe leven van dichtbij kunnen meevolgen.

Dat was het dus, ons grote nieuws: We’re moving en het beloven spannende tijden te worden. Hopelijk zijn jullie even enthousiast als wij en hebben jullie ook super veel zin in het Amerika-avontuur!

To be continued…

Liefs,

Laurence

Credit: Tasja van Rymenant

32 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *