Het leven zoals het is

Het leven zoals het is: Wie ben ik eigenlijk?

Hé Ginger, we vinden je receptjes leuk en koken regelmatig van de blog. We zien af en toe wat foto’s van jezelf passeren en je husband kennen we ook al een beetje via je stories, maar wie ben je eigenlijk écht?

Ik krijg af en toe vragen over mijn privé leven en opmerkingen over het feit dat ik niet superveel prijs geef. Dat kan misschien een beetje kloppen en ondanks dat ik nog steeds graag wat dingen voor mezelf houd, vind ik dat jullie ook antwoord op jullie vragen verdienen. Voor de trouwe lezers van de blog die wat meer willen weten over het gezicht achter deze honderden gerechtjes, heb ik deze categorie in het leven geroepen.

Het leven zoals het is… Foodbloggen!

IMG_1975

Er gaan vele toffe onderwerpen aan bod komen. Jullie gaven me al leuke ideetjes hiervoor. Zoals hoe ik het in godsnaam allemaal gecombineerd krijg of hoe het er thuis aan toe gaat tijdens het bloggen, maar ook ‘help, hoe kan ik budgetvriendelijk en toch gezond koken’ of tips over foodstylen, fotograferen en koken.

Eén à twee maandelijks vertel ik jullie graag vanalles over vanalles. Deal? Waar gaan we het vandaag over hebben?

Over ‘Wie ben ik eigenlijk?’

IMG_2564

Nou, ik ben Laurence, maar dat wisten jullie al. Ik kon niet koken om mijn leven te redden tot ik 21 was en met mijn vriend (nu husband) ging samenwonen. Ik maakte ooit eens een koude pastasalade met zwanworstjes en ananas en daar kunnen ze thuis nog steeds niet over zwijgen. Lees: ‘My God, Laurence, vies dat dat was’. They will not let it go. Ik heb een hele berg maag- en darmproblemen doorstaan en werd daardoor verplicht mijn interesse in eten te vergroten. Ik ging van een Bourgondische levensstijl, naar eentje waarin ik enkel nog soep met crackers at en zienderogen energie en gewicht verloor, naar het levensreddende FODMAP-dieet. Dit deed ik een goed jaar heel strikt en nu weet ik waar de moeilijkheden liggen. Dat is waarom ik bijvoorbeeld nooit meer met look en ui kook, maar jullie dit gerust aan elk gerecht kunnen toevoegen dat hier op de blog komt. Sinds het FODMAP-dieet heb ik terug energie en veel meer levenslust.

Ik ben met de blog begonnen omdat ik altijd al nood heb gehad aan een creatieve uitlaatklep. Met eten als mijn grootste interesse, liefde voor het geschreven woord en oog voor mooie beelden, besloot ik dit allemaal te combineren en met mijn baby te starten: As Cooked by Ginger. Hard werken, maar nog geen dag spijt van gehad. Nog geen dag, uur, minuut, seconde.

IMG_1822.JPG

Los van de blog en los van mijn obsessie voor food, food, food. Ben ik een jonge vrouw die na acht jaar nog altijd stapelzot is van haar spetter, die trouwens Pieter heet en cardioloog is. Verder ben ik ongelofelijk verliefd op mijn kleine, lieve, prachtige zoon Julien. Zo’n schatje! Mijn echte rijkdom? Mijn gezinnetje. Natuurlijk mag ik mijn familie en vriendinnen niet vergeten, met op kop (sorry aan al de rest) de drie kindjes van mijn zus.

IMG_5022.JPG

Wat hebben we al gecovered? Wat ik doe, wie de liefdes van mijn leven zijn en waarom ik de blog begonnen ben. En nu.. Wie ben ik écht?

Iemand die verliefd is op vele dingen in het leven, maar ook een pakje kan klagen. Wat is het warm, wat is het koud, ik heb honger, wat een saaie film,… Noem maar op! Verder houd ik heel veel van kinderbueno’s, complimentjes geven, een glaasje rosé bij warm weer, aperitieven, stoefen met mijn zoon en op reis gaan. Ik ben geen huisdieren-mens, maar vind andermans dieren wel leuk, lief en schattig zolang ik er niet zelf voor moet zorgen. Ik ben een beetje bang voor katten en heel veel voor spinnen en sinds kort ook voor muizen (we hadden een ongenode gast een tijdje geleden). Ik vind matcha vies (onpopulaire mening) en zwaar overroepen. Ik ben een extreme ‘shoe-addict’. Ik heb, zonder te overdrijven, zo’n 80 paar schoenen als het er niet meer zijn. Ik vind online shoppen tegelijk de beste en slechtste uitvinding ter wereld.

Mij auto noemt Suzy. Ik haat chauffeurs die ervoor zorgen dat ik het groen licht niet haal en ben niet mijn liefste zelf wanneer ik alleen in de auto zit (agressor, much?). Ik vind mensen die de hoekjes van de bladzijden in hun boek omslaan vreemd en mensen die gewoon in hun Leo bijten in plaats van het reepje per reepje op te eten, kunnen mijn vriend niet zijn. Ik kan niet goed om met mensen zonder humor en personen die sarcasme letterlijk nemen. Mensen die eten omdat het moet in plaats van er van te genieten, zijn maar een beetje raar. Net zoals mensen die graag koriander eten.

Ik houd van overdrijven en ben het best te omschrijven als een humoristische dramaqueen. Ik ben goed in panieksituaties, maar daarbuiten stress ik over alles en ben ik een klassieke ‘overthinker’. Ik ben een eeuwige twijfelaar. Kiezen welke smaak van ijs ik wil is de hel waardoor ik altijd eindig met ‘een bolletje stracciatella en een bolletje cookies alstublieft’. Kiezen is voor mij verliezen want hé, ik wil alleen maar alles. Ik droom groots en werk hard. Af en toe vergeet ik te genieten van de kleine dingen in het leven en heb ik geluk met mijn husband die me er dan aan helpt herinneren wat echt telt in het leven.

Persoonlijk genoeg zo? 😉

Leve het leven (zoals het is).

Laurence

IMG_5454.JPG

 

 

6 Comments

 • Gielke

  Om aan te vullen: je bent de beste vriendin die iemand zich wensen kan. Ondanks de drukte van onze beide levens weet ik dat je er ALTIJD zal zijn voor mij als ik je nodig heb.
  Een top vriendin en een top mama. I love you 💕

 • annemie

  Gewoon even om te zeggen wat een toppertje ik u vind. Ik kan me helemaal terugvinden in je verhaal en eet mijn prince koek helemaal zoals jij :-). Eten is bij mij ook, door een lijdensweg van maag en darmproblemen, op de eerste plaats komen staan, waardoor ik nu een houding heb van “wat ik in mijn mond steek daar moet ik van kunnen genieten en met smaak kunnen eten”.
  Ik volg je al een tijdje en ondertussen zijn er verschillende van uw gerechten die hier steevast op de weekmenu staan. Smaakvol en lekker, beter kan ik ze niet omschrijven. Bedankt Laurence, bedankt om me een handvat te bieden bij mijn zoektocht naar de juiste voeding.

  groetjes, Annemie

  • As Cooked By Ginger

   Dag Annemie,
   Wat een geweldig lief berichtje. Een plezier om te lezen.
   Het doet me deugd dat ik je heb kunnen helpen in je zoektocht naar de juiste voeding.
   Ik kan me helemaal vinden in de ‘wat ik eet, daar wil ik écht van genieten’ houding.
   Bedankt voor je berichtje.
   Groetjes,
   Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *