
Tomaat-halloumi ovenschotel
Als husband de vraag ‘wat eten we vandaag?’ stelt en ik het woord halloumi er tussen gooi, dan is alles dik oké. Ik ken weinig mensen die zo graag halloumi eten. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van halloumi, maar husband zou er mee trouwen als hij kon. Zelfs als ik er alles bij zou maken dat hij niet lust (bijvoorbeeld rode biet), dan zou hij het nog lekker vinden, geloof ik. Natuurlijk trek ik graag al eens iets met de haren, zeker als het op mijn man aankomt. Kwestie van hem een beetje op te jagen 😉
Ik ben eigenlijk wel een fan van eenpansgerechten en ovenschotels. Alles in één schotel, oven in en klaar. Niet te veel afwas (altijd een plus) en je kan het vaak op voorhand klaarmaken zodat je op het moment zelf niet meer te veel werk hebt. Dat kan ook met deze ovenschotel. Komt ie!
Benodigdheden, voor 2 personen:
6 tomaten
1 courgette
1 sjalot
1/2 rode peper
1 el tomatenpuree
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
peper, zout, oregano, basilicum
verse basilicum
lookolie
1 blok halloumi
Bereiding:
Snijd de tomaten in kleine blokjes en de courgette in schijfjes en deze vervolgens ook in vier blokjes. Versnipper de rode peper en sjalot. Verhit een flinke scheut lookolie in een pot op het vuur en voeg er de rode peper en sjalot aan toe. Na enkele minuten voeg je de courgette en de tomatenpuree. Laat dit enkele minuten mee stoven en voeg dan de tomaten toe. Kruid met peper, zout, kurkuma, komijn, oregano, basilicum en paprikapoeder. Zet het vuur lager en laat 10-15 minuten pruttelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Neem er een ovenschotel bij en giet er het mengsel in. Snijd de halloumi in schijfjes en leg deze bovenop dit mengsel. Zet het geheel 15 minuten onder de grill.
Werk af met een beetje extra olijfolie en verse basilicum.
Zo lekker!
Laurence


3 Comments
Katrien
Superrrr-lekker! Iedereen fan!
As Cooked By Ginger
Heeeel leuk om te horen 🙂
Pingback: