Ovenschotel met tomaat en halloumi
Ovenschotel met tomaat en halloumi. Als husband de vraag ‘wat eten we vandaag?’ stelt en ik het woord halloumi er tussen gooi, dan is alles dik oké. Ik ken weinig mensen die zo graag halloumi eten als husband. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van halloumi, maar husband zou er mee trouwen als hij kon. Zelfs als ik er alles bij zou maken dat hij niet lust (bijvoorbeeld rode biet), dan zou hij het nog lekker vinden, geloof ik. Natuurlijk trek ik graag al eens iets met de haren, zeker als het op mijn man aankomt. Kwestie van hem een beetje op te jagen 😉
Ik ben eigenlijk wel een fan van eenpansgerechten en ovenschotels. Alles in één schotel, oven in en klaar. Niet te veel afwas (altijd een plus) en je kan het vaak op voorhand klaarmaken zodat je op het moment zelf niet meer te veel werk hebt. Dat kan ook met deze ovenschotel. Komt ie!
Wat heb je nodig?
- Tomaten: grote, verse tomaten
- Courgette
- Sjalot
- Rode peper: verwijder de zaadlijsten indien gewenst
- Tomatenpuree
- Kruiden: Kurkuma, paprikapoeder, komijn, oregano, basilicum
- Verse peterselie
- Lookolie: kan vervangen worden door teentje look
- Halloumi
Wat moet je doen?
We beginnen met het snijden van onze groentjes. Versnipper de sjalot en rode peper en snijd de tomaten en courgette in blokjes.
Bak de sjalot en rode peper aan in een scheutje lookolie en voeg na een minuutje de courgetteblokjes toe. Daar mag dan de tomatenpuree bij en na een minuutje bakken de tomatenblokjes. Kruid met peper, zout en alle kruiden.
Laat de saus indikken op een laag vuurtje en verwarm ondertussen de oven voor.
Giet de saus in een ovenschaal. Snijd de halloumi in schijfjes en leg ze bovenop de saus. Bak in de oven tot de halloumi goudbruin is. Werk af met peterselie en een beetje olijfolie. Serveer met brood.
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Lookolie: Je kan dit perfect vervangen door een teentje look. Stoof deze dan aan samen met de sjalot en rode peper in een scheutje olijfolie.
- Tomaten: Je kan de verse tomaten ook vervangen door een blik tomaten en een scheutje water.
- Serveren: Wij eten deze schotel met ciabatta, frans brood of naan. Je kan eventueel wat pasta onder de saus mengen om wat extra’s toe te voegen aan het gerecht.
- Afwerking: Je kan de peterselie prima vervangen door basilicum.
- Op voorhand maken: Je kan de saus volledig op voorhand klaarmaken. Je warmt hem gewoon kort op en herneemt het recept van daaruit. Ovenschotel in, halloumi erop en oven in.
- Bewaren: Je kan het gerecht nog 2 dagen nadien opeten. Bewaar het in de koelkast.
Smakelijk!
Zin in meer lekkere ovenschotels? Check dan zeker eens deze recepten.
- Enchiladas met kipgehakt
- Ovenschotel met butternut en kip
- Shakshuka met feta en kikkererwten
- Lasagne met gegrilde groenten
- Ovenschotel met zalm, spinazie en patatjes
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Ovenschotel met tomaat en halloumi
Equipment
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 1 sjalot versnipperd
- 1/2 rode peper versnipperd
- 1 courgette in blokjes
- 1 el tomatenpuree
- 6 tomaten in blokjes
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- 1 tl basilicum
- 2 takjes verse peterselie
- 1 blok halloumi in schijfjes
- peper, zout
- lookolie
Instructies
- Verhit een scheut lookolie in een grote pan. Bak er de sjalot en rode peper in aan en voeg een minuut later de courgetteblokjes toe.
- Roerbak en voeg de tomatenpuree toe. Bak een minuutje.
- Voeg de tomatenblokjes toe en alle kruiden behalve de verse peterselie. Kruid ook met peper en zout.
- Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur zodat het kan indikken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
- Doe de saus in een ovenschaal. Verdeel er de schijfjes halloumi over en bak 15 minuten.
- Werk af met peterselie en eventueel wat extra lookolie. Serveer met brood. Smakelijk!
3 Comments
Katrien
Superrrr-lekker! Iedereen fan!
As Cooked By Ginger
Heeeel leuk om te horen 🙂
Pingback: