Ovenschotels,  Vis

Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie

Een hartverwarmende ovenschotel, deze ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie. Ik vind het alvast iets typisch winters. Romig, met puree, wat vlees of vis,.. Het kan van tijd tot tijd goed smaken. Het is ook leuk om te maken, je kan er veel mee experimenteren én je kan het vaak perfect op voorhand klaarmaken zodat je het enkel nog even in de oven moet poppen vooraleer je kan eten. Daardoor is het ook erg handig om voor een ovenschotel te kiezen als je bezoek krijgt en nog handiger als er een grote groep over de vloer komt. Je moet zelf niet meer in de keuken staan en kan gewoon samen met je gasten wachten totdat de oven begint te piepen. Nu, deze combinatie zou ik niet zo snel op een feestje serveren, eerder een lekkere groenten of pasta-schotel, deze is meer aan de simpele (maar wel heel lekkere!) kant. Een aanradertje, vind ik!

IMG_0508

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 zalmfilet

8 krielaardappelen

2x grote handvol verse spinazie

200 ml room (ik neem light)

2 el mosterd of 1 el dijon

100-150 g geraspte emmentaler

peper, zout, tijm

Bereiding:

IMG_0504

Kook de patatjes bijna gaar en snijd ze erna in de lengte in 2 of 4 stukken. Snijd de zalm in grote stukken. Doe beide in een ovenschotel. Bak de spinazie kort aan totdat deze geslonken is en doe bij in de ovenschotel.

Neem er apart een kommetje bij en doe er de room en mosterd in. Meng en kruid nadien stevig met peper, zout en een beetje tijm. Giet over de zalm, spinazie en patatjes. Zorg dat het even verdeeld is. Verdeel er nadien de kaas volledig over en zet zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C en nadien nog 5 minuten op de grill zodat de kaas mooi goudbruin kan worden.

Genieten maar!

IMG_0506

Tips:

  • Je kan dit gerecht perfect op voorhand klaarmaken. Je maakt het tot aan de kaas erover strooien, dit laat je nog even uit. Wanneer het tijd is om te eten, strooi je de kaas erover en gaat het geheel in de oven.
  • Deze combinatie is hemels, de zalm matcht perfect bij de rest van de ingrediënten. Heb je toch liever een witte vis, dan kan je dat natuurlijk ook gebruiken.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Nog ovenschotel-inspo nodig? Check dan zeker deze veggie lasagne van gegrilde groentjes of deze ovenschotel met spek en witte kool. Heerlijk! Liever zin om mee te kijken naar wat ik nog allemaal klaar maak of een kijkje krijgen in mijn leven behind the scenes? Volg dan gezellig mee op Instagram.

Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, romige ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie. Comfortfood voor op koude dagen. Al smaakt het ook geweldig lekker in de zomer 😉
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g zalmfilet
  • 8 krielaardappelen
  • 250 g verse spinazie
  • 200 ml room
  • 2 el mosterd
  • 150 g emmentaler geraspt
  • 1 tl tijm
  • peper, zout
  • boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de krieltjes in 2 of 4 afhankelijk van hun grootte en kook ze gaar. Snijd de zalm in grote stukken en doe samen met de patatjes in een ovenschotel.
  • Verhit een klontje boter en bak de spinazie er in aan. Kruid met peper en zout en doe bij de rest van de ingrediënten.
  • Meng de room en mosterd en kruid met peper, zout en de tijm. Giet het over de zalm, patatjes en spinazie. Verdeel gelijkmatig.
  • Strooi de kaas over het geheel en zet 20 minuten in de oven en nadien nog 5 minuten op grillstand om de kaas een mooi goudbruin korstje te geven.
  • Serveer meteen. Smakelijk!
Trefwoord Aardappelen, Ovenschotel, Spinazie, Zalm

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept