Aperitief

Sharing is caring: Tomaat-mozzarella dip

Stel jullie voor: Jullie zitten met een groep vrienden gezellig aan tafel of in de zetel te tetteren, te genieten van een glaasje met wat lekkere hapjes bij. Dan komt er plots deze schotel op tafel. Een smaakvolle dipschotel vergezeld van een kom tortilla’s. Get your hands dirty, neem een blaadje chips uit de kom en schep er een lekkere hap kaas en tomaat mee uit de schotel. Hmmm! Een heerlijke schotel om te delen aan tafel. Een beetje smodderig, maar dat moet ook gewoon eens kunnen. Als iedereen een servet vast heeft, kom je al een heel eind. Hier werd het gerecht alvast meer dan goedgekeurd. Smullen!

IMG_0511

Benodigdheden, 6-8 personen:

3 bollen (lactosevrije) mozzarella

4 tomaten + 2 apart

verse basilicum

oregano, peper, zput

olijfolie

optioneel: geroosterde pijnboompitten

IMG_0510

Bereiding:

Lekker gemakkelijk. Maak van de 4 tomaten een lekkere, kruidige tomatensaus. Je kan kiezen hoe je deze maakt. Ik sneed de tomaten in kleine blokjes en stoofde ze aan in goed veel lookolie. Ik voegde wat rode wijn toe en wat tomatenpuree en liet het op laag vuur een tijdje pruttelen. Kruiden deed ik met peper, zout en goed veel oregano.

Snijd de overige 2 tomaten in blokjes en snijd 2 van de 3 bollen mozzarella ook in blokjes. Neem er een ovenschotel bij en schep er een laagje saus in. Vervolgens strooi je er wat blokjes tomaat en blokjes mozzarella over en dan weer wat saus. Werk af tot alles op is. Eindig met een laag saus. Snijd de laatste bol mozzarella in schijfjes en verdeel deze over de bovenkant van de schotel. Zet de schotel zo’n 20 minuten in de oven (180°C). De kaas moet mooi goudbruin zijn. Haal de schotel uit de oven en werk af met verse basilicum.

TIP: Je kan eventueel tussen de lagen ook nog pijnboompitten doen. En een olijfje kan ook nooit kwaad. Het is aan jou de keuze hoe je deze schotel wilt pimpen.

Enjoy your party!

IMG_0513

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *