Lunch,  Salades,  Super Healthy,  Veggie

Salade met komkommer, courgette en halloumi

Oh ja, dit was nog eens echt een toppertje. Op en top gezond, smaakvol, lekker groen en een streling voor het oog (ook niet altijd onbelangrijk). De husband en ik hadden er een periode vol etentjes en feestjes opzitten. Te veel van het goede, laten we het zo zeggen. De nood aan een lichte en gezonde maaltijd was hoog. U vraagt, wij draaien. Deze salade is in een handomdraai klaar, lekker zurig en het omvat een perfecte combinatie van smaken. Halloumi is echt een top kaas. Je kan hem grillen, want hij smelt niet, en gegrild is hij het best! Heel erg lekker voor in al je salades. En zeker en vast in deze 😉

Deze salade kan ook perfect als gezonde lunch dienen. Als hoofdgerecht zal het voor sommigen iets te licht zijn, maar je kan er gerust een stukje witte vis bij eten bijvoorbeeld.

IMG_0699

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 courgette

1 komkommer

zakje veldsla

1 blok halloumi

hazelnoten

pijnboompitten

1/2 citroen

witte wijnazijn

balsamicocrème

IMG_0697

Bereiding:

Neem de dunschiller erbij en schil lange slierten van zowel de courgette als de komkommer. Probeer zoveel mogelijk van de groenten te gebruiken. De rest van de courgette kan je bijvoorbeeld in je soep doen en de rest van de komkommer bij een andere salade. Het weggooien zou zonde zijn.

Doe de slierten in een mengkom en doe er het sap van 1/2 citroen bij en een flinke scheut witte wijnazijn. Kruid tevens met peper en zout en hussel met je handen alles goed door elkaar.

IMG_0701

Vervolgens rooster je de hazelnoten en pijnboompitten samen in een pan op het vuur. Let goed op dat de noten niet verbranden. Haal van het vuur en zet apart.

Neem er vervolgens de grillpan bij, snijd de halloumi in blokjes en grill ze. Tijdens het grillen, was je je veldsla en zo zijn alle onderdelen van je salade bijna klaar.

Neem er twee mooie borden bij en verdeel de courgette- en komkommerslierten over de borden. Verdeel er wat blaadjes veldsla over en verdeel vervolgens de halloumiblokjes over beide borden. Strooi de noten erover en werk af met balsamicocrème.

Echt wel heel erg lekker, beloofd!

IMG_0698

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *