Lunch,  Salades,  Vis

Salade van gerookte zalm, avocado en appel

Dit is een ‘ik heb weinig tijd dus moet snel klaar zijn’-receptje. Daar hebben wij, de werkende mens, er veel van nodig, hé. Hoe sneller klaar, hoe liever. Op de meeste dagen toch, zeker met een koppel kindjes bij in de mix. Als je dit gerechtje goed voorbereid door enkele zaken al op voorhand te doen, staat er in no time een voedzame, vullende en heerlijke salade op tafel. 

Moesten er nog groentjes zijn? 

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g gerookte zalm

1 avocado

2 eieren

1/2 broccoli

100 g prinsessenbonen

1 appel

2x handvol gemengde sla

radijzen

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Kook de boontjes en de eieren. Dit kan je samen in één pot doen. Haal de eitjes uit het water na 10 minuten. De boontjes hebben een kwartier nodig ongeveer.

Stoom de broccoli beetgaar in een vijftal minuten in de microgolfoven. Dit doe je door de roosjes in een kommetje te doen, er een scheutje water bij te gieten en af te dekken: 5 minuten microgolfoven en klaar.

Spoel de boontjes, eitjes en broccoli onder koud water tot ze afgekoeld zijn.

TIP: De bovenste stappen kan je ook de dag voordien doen. Zo ben je pijlsnel klaar de dag zelf.

Snijd de appels in dunne schijfjes en de avocado en radijzen in blokjes. Meng met de sla, boontjes en broccoli. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Hussel alles nog eens goed door elkaar en verdeel over twee borden.

Scheur de gerookte zalm in stukjes en verdeel over de salade. Pel de eitjes, snijd ze in twee en leg bij op de borden.

Klaar in no time, laat het smaken!

TIP: Je kan er altijd een lekkere yoghurtdressing bij eten. Yoghurt mengen met wat olijfolie, peper, zout en een scheutje honing en kruiden met je favoriete kruiden, zoals bvb lekker veel verse bieslook.

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *