Lunch,  Super Healthy,  Veggie

Sobanoedelsalade met paprika en komkommer

Hmm, wat een heerlijke, frisse sobanoedelsalade met paprika en komkommer. Weinig ingrediënten, snel klaar, gemakkelijk op voorhand te maken én heel lekker. Oh, en multifunctioneel want je kan dit gerecht perfect als lunch eten of als licht avondmaal.

Wat zijn sobanoedels?

Dat zijn Japanse noedels obv boekweitmeel. Ze zijn dun en lijken van uitzicht een beetje op volkoren spaghetti, al smaken ze zeker wel anders. Het wordt vaak gemaakt met een combinatie van boekweit en tarwe, waardoor ze relatief zacht van smaak zijn maar je toch die nasmaak van boekweit hebt. Ik kook er super graag mee en eet ze heel graag koud met groentjes en een heerlijke dressing. Zo gebruiken we ze ook in deze sobanoedelsalade met paprika en komkommer.

Benodigdheden, voor 2 personen (als hoofdgerecht):

150 g sobanoedels

1 rode paprika

2 stengels lente-ui

1/2 komkommer

2 el sesamzaad

60 amandelen

Dressing: 4 el olijfolie, 2 el rijstazijn, 1 el tahin, 1 el ahornsiroop, 2 el sojasaus, peper

Bereiding:

Kook de noedels gaar en spoel ze meteen onder koud water tot ze volledig koud zijn. Doe ze in een kom en voeg de paprika en komkommer toe die je in kleine blokjes gesneden hebt. Rooster de amandelen kort, snijd ze grof en voeg ze toe aan de salade.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg deze toe aan de salade, samen met de sesamzaadjes. Meng alles goed onder elkaar.

Voilà, zeer snel klaar en superlekker!

Tips:

  • Je kan deze salade perfect op voorhand klaarmaken en bewaren in de koelkast. Wil je dat hij wel crunchy blijft, houd de noten dan apart en voeg deze pas toe wanneer je gaat eten.
  • Je kan perfect gekruide scampi’s of kip toevoegen aan deze salade. Bakken, afkoelen en eronder mengen. Je kan ze ook warm on the side erbij eten. Wij aten het bijvoorbeeld al met stevig gekruide kippenbillen en met kipfilet.
  • Vervang de amandelen gerust eens door cashewnoten of gebruik beiden.
  • Tahin is een must in dit gerecht. Ik zou dit niet vervangen door een andere noten- of zadenpasta.
  • Lust je graag paprika, maar verteer je het niet geweldig goed? Schil hem dan eerst met de dunschiller vooraleer je hem in blokjes snijdt.

Helemaal fan van snelle en smaakvolle salades? Check dan zeker eens deze frisse salade van meloen en feta of deze lekkere pastasalade met mozzarella en basilicum. Je kan natuurlijk ook dagelijks inspiratie opdoen op mijn Instagram en TikTok kanaal!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Sobanoedelsalade met paprika en komkommer

As Cooked By Ginger
Een heerlijke en frisse sobanoedelsalade met paprika en komkommer. Lekker als lunch of licht avondmaal!
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 150 g sobanoedels
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 2 el sesamzaad
  • 60 g amandelen geroosterd & grof gehakt

Voor de dressing

  • 1 el tahin
  • 2 el rijstazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el sojasaus
  • peper

Instructies
 

  • Kook de sobanoedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel erna meteen onder koud water. Laat de noedels uitlekken en doe ze in een kom.
  • Voeg er de paprika, komkommer, lente-ui, sesamzaadjes en amandelen aan toe.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing. Kruid deze stevig met peper.
  • Giet de dressing bij de salade en meng goed. Serveer!
Trefwoord Salade, Sobanoedels

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept