Lunch,  Salades,  Super Healthy,  Veggie

Salade van meloen en feta

Deze salade van meloen en feta is su-per lekker! Het heeft alles wat je van een zomerse salade wilt. Hij is fris, licht, super gezond, krachtig van smaak en gewoonweg heel lekker.

Meloen & feta, een topcombinatie

Meloen en feta matchen bijzonder goed samen. De meloen is zoet, zacht en smeuïg en de krachtige smaak van feta past er heel goed bij. Twee ingrediënten die je misschien niet super snel zou combineren maar ik vertel het je: Het werkt!

Deze salade van meloen en feta is zo één van die salades die hier regelmatig op tafel komt op hele warme dagen. Van die dagen dat je geen zin hebt om te koken en lichte maaltijden wilt eten. Dit is dan, net zoals deze tomaat mozzarella, één van mijn go to gerechtjes om te maken. Yammie!

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 meloen (cantaloupe)

100 g feta

grote handvol rucola

handvol pompoenpitten

handvol amandelen

10 tal kerstomaten

8 radijzen

3 stengels lente-ui

3 el olijfolie

sap van 1/2 citroen

peper en zout

Bereiding:

Schil de meloen, lepel de pitjes eruit en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in een grote mengkom. Halveer de kerstomaten en snijd de radijzen in blokjes en de lente-ui in ringen. Voeg toe aan de meloen, samen met de rucola, amandelen en pompoenpitten.

Verkruimel de feta boven het geheel. Sprenkel vervolgens de olijfolie en het citroensap over de salade en kruid stevig met peper en zout.

Meng alles onder elkaar en serveer.

Tips:

  • Vervang de meloen gerust een keertje door watermeloen, nectarine of aardbeien. Drie fruitjes die zeer goed combineren met feta.
  • Wil je de salade graag op voorhand maken, meng de salade dan nog niet door elkaar. Leg alle ingrediënten samen in een grote schaal en mix pas wanneer je wilt eten. Hoe sappiger je meloen, hoe groter de kans anders is dat je salade te nat zal worden en daar gaan de rucola en de crunchy noten niet zo happy mee zijn.
  • De amandelen en pompoenpitten gaan zo bij de salade, maar je kan ze gerust eerst roosteren en laten afkoelen voor een meer geroosterde smaak.
  • Je kan de rucola ook vervangen door veldsla. Beide gaan goed samen met de meloen, al gaat mijn voorkeur uit naar de krachtige smaak van rucola voor deze salade.
  • Ik laat de salade graag een half uurtje wat kouder worden in de koelkast voor ik hem opeet, maar dat moet niet!

Laat het smaken!

Laurence

Voor nog meer frisse salades, kan je altijd eens kijken naar deze rijstsalade met sinaasappel en kippenworst of naar deze heerlijke bulgursalade met gegrilde inktvis. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Salade van meloen en feta

As Cooked By Ginger
Een frisse, zomerse salade die ideaal is bij warm weer. Gemakkelijk te maken en zo eentje dat altijd smaakt!
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 meloen (cantaloupe) geschild, in blokjes
  • 100 g feta verkruimeld
  • 1 handvol rucola
  • 60 g amandelen of hoeveelheid naar keuze
  • 30 g pompoenpitten of hoeveelheid naar keuze
  • 10 kerstomaten gehalveerd
  • 8 radijzen in blokjes
  • 3 stengels lente-ui in ringen
  • 3 el olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Neem er een grote mengkom bij en voeg er de meloen, feta, rucola, amandelen, pompoenpitten, kerstomaten, radijzen en lente-ui aan toe.
  • Sprenkel er de olijfolie en het citroensap over en kruid stevig met peper en zout.
  • Meng alles onder elkaar en serveer.
Trefwoord Feta, Meloen

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept