
Aardappel-Courgette ovenschotel
Goeiedag allemaal! Heel erg veel gerechten met patatjes ga je niet vinden op deze blog. Ik eet ze wel, alleen niet zo vaak. Eén keer per 2-3 weken maximum. Als ik ze dan eet, is dat vaak met een stukje vis/vlees en wat groentjes. Niet per se blogmateriaal, dus. Al is deze topper dat wel. Een lekkere, vegetarische en kruidige ovenschotel. Hmmm! Geen zwaar bechamel-verhaal, wel licht met wat kaas en veel kruiden.
Ik hou trouwens ook heel veel van ovenschotels. Gewoon één schotel boordevol lekkers. Duizend-en-één groentjes, wat kaas en,.. tja, wat je er maar bij wilt doen. Je kan het altijd perfect op voorhand klaarmaken en gewoon even inzetten als het etenstijd is. Geweldig, toch?
Benodigdheden, voor 2 goede eters:
300 g aardappelen, ik nam krieltjes
2-3 dikke, sappige tomaten
1 courgette
70 g emmentaler (Dilea heeft lactosevrije)
30 g geraspte parmezaan
50 g (glutenvrij) paneermeel
5 el olijfolie
1 tl tijm, 1 tl oregano en handje verse basilicum
peper, zout
Bereiding:
Kook de patatjes gaar en laat wat afkoelen. Snijd ze in schijfjes. Snijd de courgette en de tomaten ook in schijfjes. Meng de tijm en oregano onder de olijfolie. Versnipper de basilicum en voeg deze ook toe aan het oliemengsel.
Neem er een leuke ovenschotel bij en smeer de bodem in met een beetje van het oliemengsel. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem en kruid met peper en zout. Daarop leg je schijfjes courgette en als laatste de schijfjes tomaat. Smeer er opnieuw wat van de olie op en de helft van de emmentaler en parmezaan. Leg nu opnieuw een laagje aardappelen (+ peper en een beetje zout), courgette en tomaat. Smeer opnieuw in met de kruidenolie en strooi er de rest van de kaas over. Verdeel als laatste het paneermeel over de ovenschotel.
Zet 40-45 minuten in een oven van 180°C.
TIP: je kan deze schotel perfect ’s morgens al maken en in de koelkast bewaren tot het etenstijd is.
Smakelijk!


6 Comments
Pingback:
Pingback:
Katrien
Iedereen fan thuis van dit gerechtje!
As Cooked By Ginger
Heel leuk om te horen :-)!
Sara
Een aantal weken geleden uitgeprobeerd. Iedereen was fan, hoewel mijn ouders normaal nooit vegetarisch eten en altijd een stukje vlees of vis willen. Dikke merci dus!
Vraagje: kan je deze ovenschotel eventueel ook de avond ervoor maken? Ik twijfel een beetje of de smaken dan nog goed zitten, misschien is de kruidenolie dan niet meer zo aanwezig.
Groetjes!
As Cooked By Ginger
Hoi Sara,
Super leuk om te horen, dankjewel! Ik zou dan zeker voldoende olie gebruiken en hem nog niet in de oven zetten. Gewoon de schotel samenstellen en hem pas in de oven zetten wanneer je gaat eten 😉
Groetjes,
Laurence