Weekendje Weg

Weekendje weg: Wellen

Dankzij de lieve mensen van Toerisme Limburg, mochten de husband en ik er nog eens tussenuit. Een weekendje Wellen (en omstreken) gaan ontdekken, dat was wat er op de planning stond. Ik stelde me de vraag ‘Wellen, wat valt daar te beleven?’. Wel, laat me zeggen: Veel! Er zijn een aantal hele leuke plekjes om te eten en je kan er je wandelend hartje helemaal ophalen. Een wandeling maken doorheen de prachtige fruitstreek, geweldig, toch? Je kan het ook met de Vespa of de fiets doen en een stukje verder gaan, richting het mooie Borgloon. Benieuwd naar wat Toerisme Limburg voor ons allemaal in petto had? Volg maar even mee.

1. Lunch bij De Bottelarij

Het weekend begon met een lekkere lunch bij De Bottelarij. De Bottelarij is een onderdeel van de organisatie AKSI. Ze zetten in op duurzame tewerkstelling waarbij mensen die in het gewone arbeidscircuit geen kans krijgen, hier wel hun sterktes kunnen tonen. De Bottelarij zweert bij de samenwerking met de lokale gemeenschap en het gebruik van lokale producten. Wij zijn er alvast op en top bediend. Je kan er tussendoor ook nog even gaan piepen bij de tentoonstelling die er op dat moment te zien is.

Aangezien we het ontbijt bewust hadden overgeslagen (we hadden zo’n flauw vermoeden dat we nog genoeg te eten gingen krijgen), hadden we best wel honger en kon een stevige lunch er dus wel in. De husband ging voluit voor de spaghetti en ikzelf nam de boerenomelet met spek. Ze hadden zelfs glutenvrije broodjes voorzien, hoe geweldig is dat! TIP: Probeer zeker hun eigen biertje ’t Bottelke eens, een echte topper.

unnamed

unnamed (1)

2. Wandelen doorheen de fruitstreek

In de Bottelarij kregen we een wandelkaart mee van Rullingen, de fruitstreek. We kozen de kortste wandeling (ongeveer 5 km) uit, omdat we op tijd moesten zijn voor onze volgende activiteit. Je wandelt er doorheen rijen en rijen van het groenste groen en je komt er amper iemand tegen. Een rustgevende omgeving op zijn best!

3. Wijndegustatie in B&B Huize Extrée

Vervolgens gingen we inchecken in onze B&B. Huize Extrée is een wijnhuis waar je wijn kan degusteren en aankopen, kan overnachten, maar ook héérlijke pizza’s (en nog andere lekkere dingen) kan eten. Je wordt er warm onthaald door gastvrouw Bé en haar echtgenoot Peter. Het was Peter die ons vervolgens kennis liet maken met het degusteren van wijn. Ik moet het bekennen, ik ben een rasechte foodie, maar als het op wijn aan komt, doe ik maar een beetje wat ik denk dat goed is en daar stopt het. We leerden hoe je wijn moet proeven en kregen enkele tips mee. Bijvoorbeeld hoe lichter de witte wijn, hoe jonger en hoe donkerder bruin de rode wijn, hoe ouder. Dit en nog duizend en één leuke weetjes in combinatie met leuke verhalen over reizen naar Italiaanse en Zuid-Afrikaanse wijngaarden. Geweldig!

4. Dineren bij Restaurant Zoethout

Ja, hier zijn amper woorden voor. Het is al lang geleden dat wij zo culinair verwend geweest zijn. Een verrukkelijk 9 gangen menu met letterlijk alles erop en eraan. Ik vertel jullie hier binnenkort meer over, maar hier alvast een tipje van de sluier.

5. Ontbijten bij Huize Extrée en een wandeling naar het Doorkijkkerkje

Na een lange avond dineren én wijn drinken (oeps), konden we wel een ontbijtje gebruiken. Het ontbijt bij Huize Extrée is simpel en elegant. Niet te veel, wat zeker ook niet nodig is en de koffie is goed straf. Just the way we like it!

unnamed (16)

Na ons ontbijtje trokken we richting de Doorkijkkerk ‘Reading between the lines’ in Borgloon. Ik had het om één of andere reden iets groter verwacht, maar het is een subtiel en toch prachtig kunstwerk van het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Zeker de moeite om eens naartoe te gaan.

unnamed (15)

6. Last but not least, het culinair wereldfeest Amuse

Als laatste activiteit van het weekend trokken we naar Domein Kiewit te Hasselt om te gaan proeven van allerlei multiculturele amuses. Het principe is simpel, 1 euro voor 1 hapje. Het zijn allemaal kleine hapjes, waardoor je de kans krijgt om van veel verschillende dingen te proeven. Zo aten we spring rolls, een Afrikaanse smoutebol, chips van maniok, een kippensaté met pikante dip en eentje met pindasaus, we kochten artisanale speculaas en toen, toen konden we écht niet meer.

Met de buikjes meer dan gevuld met overheerlijk eten, reden we huiswaarts om samen nog na te genieten van een geweldig weekend.

Wellen, een aanrader van jewel(len)ste!

Met duizendmaal dank aan Toerisme Limburg.

Informatie:
De Bottelarij – Ulbeekstraat 21, 3830 Wellen
B&B Huize Extrée – Langstraat 25, 3830 Wellen
Restaurant Zoethout – Vloeiherkstraat 14, 3830 Wellen
Doorkijkkerk – Wandelweg tussen Sint-Truidersteenweg en Romeinse Kassei, 3840 Borgloon
Amuse – Culinair wereldfeest – Putvennestraat 108, 3500 Hasselt (Jaarlijks!)

Vele smakelijke en culinaire groetjes,

Laurence

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *